Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

ons
29
aug '07

Viltspår

Idag var det dags för nytt viltspår. Vi lade ett cirka 300 meter långt spår med lite blandad terräng. Det startade i högt gräs, därefter in i gles lövskog, ut på en åker för att sedan åter gå in i samma glesa lövskog. Inte allt för lätt och inte allt för svårt spår heller.

Neo fick börja denna gång. Han började att spåra helt ok men efter en stund började han vela runt och sprang mest runt med nosen i vädret istället för att spåra i backen. Efter mycket om och men lyckades han i alla fall slutföra spåret vilket tog honom lite drygt 14 minuter. Helt klart det sämsta spårarbetet hittills för honom.

Sen var det Torkels tur. Jag hann knappt spänna klart spårselen och visa honom uppstampet innan han satt i väg i full sula. Vet inte om han sett på för mycket friidrotts-VM eller vad det var med honom för jäklar i havet vad det gick undan. Han spårade rätt hela vägen men jag är tveksamt till om det spelar så stor roll egentligen för med den farten hade han nog aldrig blivit godkände på att prov ändå. Spåret avverkade han på 4 minuter. Så även om han spårade rätt tror jag inte vi kan kalla detta för ett lyckat spår ändå.