Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

tor
18
maj '17

Vila i frid våran lille nallebjörn

Neo 6 månader Nei 10.5 år
Neo 6 månader Neo 10.5 år

Du kom till oss den 17/4 2007 när vi var villrådiga hur vi skulle få ordning i vår flock. Torkel var då 11 månader och behövde en kompis att ta ansvar för och leka med. Du och ditt lugna och underbara temperament var pusselbiten vi behövde för att flocken skulle bli komplett. Torkel och du blev bästa kompisar från första minuten och ni förblev så de knappt 7 år ni fick tillsammans innan han lämnade oss. Efter Torkel tog du över ledarskapet över Devil och senare Tage och Jösta. Du ledsagade dem med det lugn som var ditt stora signum.

Du var så fantastiskt lugn och de kurser vi gick tillsammans var något väldigt annorlunda än det vi var vana vid.

Tillsammans fick vi uppleva så mycket som vi aldrig hade kunnat drömma om. Utan dig hade vi aldrig sett så många platser både i och utför vårt land då vi fick nöjet att ställa ut dig på hundutställningar. Det blev förutom Sverige utflykter även till Danmark, Polen och sist men absolut inte minst 2 besök på Crufts. Framgångar hade vi minst sagt och du blev både svensk och internationell utställningschampion.

Även utanför utställningsringen var du duktig. Viltspår var du grym på men vår slapphet gjorde att vi aldrig hann göra klart viltspårschampionatet.

Ditt lugn och din “will to please” gav matte den trygghet som behövdes för att hon skulle våga träna och starta dig på jaktprov. Tillsammans lyckades ni som bäst få en 2:a i nybörjarklass. Sedan fick husse nöjet att ta över din träning och starta dig på både WT och jaktprov. Du var grym markör och vi lyckades så bra på de WT vi startade. Vår bästa start blev på Flatmästerskapet 2014 där vi skrapade ihop 89 poäng. Det räckte till en 12:e plats av 123 startande och vi var bara tre poäng (ett taskigt fotgående) Ifrån en finalplats.

Vi var snubblande nära att även klara ettan i nybörjarklass men det ville sig inte riktigt hela vägen. Liksom du och matte fick vi som bästa en 2:a.

Du var också husses trogna följeslagare på långa promenader vilka ganska ofta innefattande även geocaching. Att leta burkar var något du själv lärde dig och som räddade husse mer än en gång när han själv inte lyckades hitta rätt.

Du hjälpte också andra kompisar som blodgivare på Västra Djursjukhuset.

Men mest av allt var du mattes stora tröstande nalle. Du läste henne som en öppen bok och visste alltid när hon behövde dig och vek aldrig från hennes sida.

Viktigast av allt var dock utan tvekan att du var en stor del av våran familj. Du lämnar ett stort tomrum efter dig och vi kommer aldrig någonsin glömma dig. Du finns föralltid i våran hjärtan.

Den jävla cancern hittade också till dig.

Hoppas att det finns något på andra sidan regnbågen och du där hittar Torkel.

Vila i frid vår älskade lilla nallebjörn!