Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
26
nov '06

Vardagslydnad (Lektion 2)

IMG_4826.jpg

Andra lektionen på vardagslydnadskursen är avklarad. Återingen hade vi tur med vädret. Efter en regnig vecka var dagens klarblåa himmel och uppehåll mycket uppskattat.

Vi började med uppvärming runt i paddocken. Fotgång både med och utan koppel varvat med “Sitt!” och “Stå kvar!”.

Efter en kort paus satt vi hundarna lite huller om buller medans Erling, Britt-Marie och Skrållan gick runt och stökade i ringen. Hunderna var jätteduktiga och satt fint hela tiden.

Sen var det dags för inkallning. Denna gång lite svårare för hundarna när vi efter att ha satt dom, lämnade dom med ett unisont “Sitt kvar!” och gick och ställde oss alla på linje cirka 10 meter från hundarna. Sedan kallade vi i dom efter en. Klart imponerande hur duktiga hundarna blivit. Lite ryck och bus i leden var det men annars satt dom väldigt fint. Sedan körde vi nästan likadant igen fast med skillnaden att vi kallade in alla hundarna på samma gång. Funkade kanonfint för alla.

Sista övningen i paddocken var att alla gick på ett led linje och vid mitten kommenderade “Stå kvar!” och gick en bit ifrån hundarna. Tanken var att hundarna skulle stå kvar en stund innan vi gick tillbaka till dom. Torkel utsåg sig dock till störningsmoment för att se om dom andra hundarna fattat galoppen. Han for runt som en gasell och ställde till oreda. Imponerande att se att det trots detta var många hundar som satt kvar.

Avslutningsvis gick vi upp i skogen och körde personsök. Funkar verkligen kanon och man ser att hundarna tycker det är skitkul. Sen släppte vi loss vilddjuren så dom fick leka en stund i gläntan i skogen. Man kan lätt konstatera att det finns en (och endast en) badglad hund i sällskapet. Torkel stod en rejäl vattenpöl och tryckte ner huvudet djupt i pölen. När han sen blåste ut lät han som en kaffekokare. 🙂