Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
15
jul '07

Valpträff på Flatterhaft

Söndagen spenderade vi på Flatterhaft och var på Neos valpträff. Det var valpträff för 3 valpkullar (raskatterna, nyår och Fifty) och totalt 10-12 valpar var med (börjar bli gammal och senil så jag kommer inte ihåg exakt hur många det var).

Jonas Lyckner höll i träffen denna gång och pratade om hur viktigt det är att våra hundar kan och förstår:

  • sitt namn
  • NEJ!
  • BRA!
  • HIT! (eller annat inkallningskommando)

Efter den teoretiska genomgången hade vi praktiska övningar där vi med Jonas övade inkallningar med en grupp och Monica körde med den andra gruppen. Hos Monica skulle vi gå med hundarna förbi godisfat utan att dom käkade upp godiset. Vi var lite (för att inte säga rejält) tveksamma till hur vår lilla gottegris Neo skulle klara av det. Men det räckte med ett NEJ och ett lätt ryck i kopplet vid första godisfatet för att slanten skulle trilla ner. Sedan tittade han inte ens på fatet trots att vi till och med gick rätt över det. Han är lättlärd vår lille kille. 🙂

En sak som Jonas nämnde under sig genomgång som vi tycker är värd att upprepa. Som hundägare kommer vi alla stöta på hur många hundexperter som helst. Det verkar som om ALLA vet hur man uppfostrar hund. Verkar inte spela någon roll vilken ras dom har/haft eller om dom någonsin har haft hund, dom vet ändå hur man uppfostrar just DIN hund.
Jonas råd (och vi skriver gärna under på det) var:
Lyssna på alla och hör vad dom har att säga men ta bara till dig det som du tycker låter vettigt och det du tror kommer att funka för dig och din hund.

Några bilder från träffen kan ni se här. Resten finns som vanligt i fotoalbumet.

Jonas visar med Neo Monica & Mirre visar Husse & Neo övar

Ett stort tack till Jonas, Monica och Anneli som arrangerade denna träff.

Det är alltid lika trevligt att åka till Flatterhaft för där får man träffa en massa underbara flattar, trevliga hussar/mattar och vår goa kennelmamma förstås. 🙂