Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

lör
3
okt '09

Utställning i Örby-BIS!

Jaha, så har vi då varit iväg igen på inofficiell utställning. Denna lördag morgon i början av oktober skulle vi till Marks Brukshundsklubb.

Vaknade upp i svinottan på lördagen, kände så fort man flyttade ut kroppsdelar från täcket att det inte var sommarvärme utomhus. När vi till slut masat oss upp visade termometern på 5 grader och himlen var sådär gött gladgrå som den bara kan vara i Göteborgsområdet kände man verkligen lusten för att åka på utställning vakna till liv. 🙂

Vi kom iväg och var efter lite drygt 1 timmes bilfärd på plats i Örby. Vi är ju numera rätt vana att smälla upp tält och annat pynt så det tog inte lång tid innan allt stod på plats och hundarna låg och vilade i sin bur. Sen var det bara att vänta på vår tur. Det blev cirka 1.5 timmes väntan innan det var dags för oss. Denna gång hade vi en 1 år äldre Hinnareds-hane mot oss. Fast den gillade domaren inte alls så det blev bara vi som fick HP och därmed blev BIR.

Ny väntan startade. Vi hade ett 20-tal renrasiga hundar och 22 blandraser kvar i våran ring efter oss innan det kunde bli snack om gruppfinal. Det blev cirka 3 timmars väntan och det gick ju fort i den 10-gradiga värmen när regnet efter vår bedömning började falla.

Regnet och vinden ökade i styrka ju längre utställningen pågick. Efter att ha väntat och väntat och väntat började dom med gruppfinaler i våran ring. Först ut var alla valpars gruppfinaler och dom gick förhållandevis fort så då tänkte vi att snart kanske det blir vår tur. Men då ändrade dom sig och skulle låta valparna i andra ringen tävla klart för att köra deras BIS klart innan dom började med gruppfinalerna för alla andra. Andra ringen var inte i närheten av att vara klara så det blev ännu mer väntan.

Till slut var dom färdiga där också och började med gruppfinalerna för valparna och därefter deras BIS. Sen var det dags för gruppfinalerna för de vuxna hundarna. Det regnade nu helt galet mycket och en del tält hade börjat ge vika i den allt hårdare vinden. Det gick lite segt med de första grupperna men sen helt plötsligt blev det panik när våran grupp ropades upp. Visade sig att det var ett par grupper före oss utan tävlande så det blev snabba ryck att komma till ringen. Det tog cirka 1 minut att bli blöt genom alla kläder så det var inte mycket att tveka upp. Bara full fart och klampa på i lervällingen. Vet inte ens hur många varv vi sprang runt i leran (men många var det) och till slut var det bara Neo och en Welsh Springer Spaniel kvar att placera. Ett ytterligare ett par varv i leran ropade domaren att bäst i grupp 8 är flatcoaten. Yippie!!! 🙂

Efter våran gruppfinal var det inte så mycket kvar innan det var dags för BIS-finalen så strax var vi tillbaka i leran i tillsammans med 7 andra hundar (och blöta handlers). En snabb sortering i storleksordning och sen bar det av igen runt i leran. Det tog knappt ett varv att komma ikapp småttingarna som startade sist så det blev till att taktikspringa rejält för att visa rörelserna så bra som möjligt. Vi fick återigen springa hur många varv som helst (vilket ju passar oss vältränade utmärkt) innan det började ske lite placeringar. Kommer inte ens ihåg vilka som blev placerade för det var till att vara rejält koncentrerad för att inte halka i leran. Men till slut var det i alla fall bara två hundar kvar som sprang runt i ringen och Neo var en av dom.

Efter ytterligare några varv ropade domaren att snyggast hunden idag är Flatcoated Retriever. Neo blev BIS igen. Så jäkla kul. Speciellt kul var det att höra jättemånga runt ringen jubla och många som kom fram och gratulerade efteråt och tyckte han var jättefin. 🙂

Det blev återigen helt galet mycket priser att försöka få in i bilen. Denna gången var det precis att vi fick in allt i bilen.

Eftersom vädret var riktigt uselt blev det inga bra bilder från utställningen.

IMG_0131