Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
18
maj '08

Utställning i Hässleholm

Idag var det dags för ny utställning igen. Tillbaka i Skåne igen för utomhusuppvisning i Hässleholm (närmare bestämt på Hässleholmsgården). En härlig omgivning för utställning.

Det blev ytterligare i söndag med tidig uppstigning. 04.15 ringde klockan och efter raska morgonbestyr lämnade vi Lindome strax efter klockan 5. I morgonbestyren ingick denna morgon att skrapa bort ett stenhårt lager med is. Termometern stod på 0.5C när vi körde hemifrån. Brrrr!!!

Lite drygt 2,5 timme senare rullade vi in på parkeringsplatsen i Hässleholm. 3.5 grad stod termometern på då och först då inser vi att vi kanske inte har tillräckligt med kläder med oss om det skall vara såhär kallt. 🙁

Snabb rastning hundar för att sedan med raska steg styra kosan mot vår ring. Ett gediget flyttlass hade vi med oss idag för vi hade ju vårt nya tält med oss denna gång.

När vi kom fram till ringen var Jessica och Ewa redan på plats och reste sitt tält. Med genomsamma krafter slog vi båda deras och vårat tält för att sedan skynda upp till “butikerna” för att köpa oss en ny utställningsbur. Valet föll till slut på en mjuk bur från Häromi till fyndpriset 550 kronor.

Sen var det bara att gå tillbaka till bilen och hämta Torkel & Neo. Trots rejäl kö gick passagen förbi veterniärkontroll och “kassa” smidigt (det var lite meckigt med 2 nyfikna hundar, utställningskläder, filt och vaccinationsboken). När vi väl var inne på området och hundarna provat sin bur var det bara att börja ladda för dagens tävling.

Som tur var blev det ganska fort varmt i solen så det kändes som det skulle bli en skön dag. Efter att ha bytt om till utställningssviden var det dags att värma upp Neo lite. Han kändes pigg i benen och sprang lätt och ledigt. Han ville dock inte riktigt stå fint vilket kändes lite oroväckande.

Klockan 9 drog det hela igång med att par valpar och sedan var det våran tur. Det kändes kanonbra när vi sprang runt men vi lyckades mindre bra med ståendet denna gång vilket var synd. Vi lyckades i alla fall få ett rött band och kvalificera oss för konkurrensen och väl där visade sig att våran prestation räckte till andra plats i klassen. Grattis till Frida som denna gång vann med sin Zlatan. Både Zlatan och Neo fick CK så det vankades “bästa hane”-final igen så efter en stunds väntan var det dags att åter visa upp sina bästa sidor i ringen. Insatsen räckte även denna helg till reservplatsen vilket vi får vara nöjda med eftersom det inte riktigt funkade helt ut  denna gång.

IMG_1555

Efter att vi var klara blev det till att sitta och förundras över en mycket underlig domare “in action”. Hon hade många underliga idéer för sig. Hon mätte t.ex SAMTLIGA hundar i bruks/jaktklassen. Och som hon mätte sen. Det var ju inte direkt konsekvent. En del hundar mättes nästan uppifrån skallen, andra från nästan halva ryggen och vette tusan om hon dessutom inte tryckte ner måttbandet en bit ner i jorden också för det var nästan inte en en enda hund som hade rätt mått. T.ex. mätte hon en av Alexandras hundar till 51 cm och fick blått band som
“belöning” (sedan kontrollmättas denna hund till 56 cm, bedrövligt!).

Vi hade också bestämt oss för att sätta ihop en uppfödargrupp för Anneli. Valet var ganska enkelt. Det blev Zigge (bästa hane med CERT), Pepsi (3:e bästa hane), Neo (5:e bästa hane) och Tara (4:e bästa tik). Efter en del trixande var det dags för att tävla i ringen med gruppen. Ytterligare en flat-grupp ställde upp. Efter lite springande och uppställande av båda grupperna förkunnade ringsekreteraren att båda grupperna fått HP och att bästa flat-grupp var gruppen från Flatterhaft. Yippie!!!! Vi fick också tips från domaren hur vi skulle ställa hundarna för att se som bäst ut. *Asgarv* Kändes nästan som hon ville vi skulle vinna BIS-gruppen. När vi sedan läste att det var just vår domare som skulle döma gruppen blev det ytterligare lite fniss.

Eftersom domaren varit snäll nog att tipsa oss hur vi skulle ställa upp var vi ju så mer eller mindre tvingade att prova. Vi testade oss fram och bestämde oss för att nästan helt gå på domarens linje. I finalen ställde vi oss i ordningen Zigge, Neo, Tara och Pepsi.

När vi väl hade testat klart kunde vi sätta oss ner och slappa en stund. Då passade Marie på att hjälpa till med hundfotande. Under tiden satt vi andra och kollade på dokusåpan som utspelade sig i våran ring efter vi var klara. Då var det amerikanske cockerspaniel som vår domare skulle döma. Man kan väl utan att överdriva säga att hennes insats inte uppskattades något nämnvärt av cocker-tanterna. 🙂 🙂

Jösses vilket liv det var. *asg*

Efter låååång väntan drog till slut finaltävlingarna igång. Så där satt vi och kollade på juniorhandling, valp-, grupp- och avelsgruppsfinaler och till slut var det så äntligen dags för gruppfinalen. Efter “förbedömningen” fick vi stå och vänta igen innan vi äntligen fick springa in i stora ringen. Det kändes jäkligt bra och enligt vittnen såg det också mycket fint ut när vi seglade runt ringen. När alla 7 grupper visat upp sig tackade domaren grupperna med Borsoi och Afghaner. Sedan började hon placera grupperna. På reservplats hamnade Shetland Sheepdog, på fjärde plats hamnade Saluki, på tredje plats hamnad Springer Spaniel så BISet stod till slut mellan Flatoated och Golden Retriever. Efter lång konstpaus sade så till slut konferencieren
att vinnande grupp inte behövde se allt i svart denna dag varpå stora jublet bröt ut när hon meddelade att dagens BIS-grupp var en grupp med Flatcoated Retriever från kennel Flatterhaft!!!!!!!

IMG_1676

Så på det hela taget blev det en mycket bra dag för oss och kenneln. 🙂

Lite bilder från dagen finns i fotogalleriet .