Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

tor
15
mar '07

Träning

Idag har vi varit och tränat vardagslydnad igen. Det går bättre och bättre varje gång vi traskar runt i paddocken. Tror att jag till slut hittat rätt medicin på Torkels försök att dra i kopplet och traska för mig. Så fort jag ser att han släpper uppmärksamheten på mig byter jag raskt riktning. Det räcker med ett par såna för att han skall falla in i rätt tempo och hålla sig vid sidan om mig istället för en koppellängd framför. Bonusen med denna “metod” är att han dessutom söker mycket mer ögonkontakt med mig vilket inte är dumt alls.

IMG_8040.jpg

Varvade koppelträning, sittande och platsliggande med lite trickövningar så att det inte blev så enformigt.

Lyckades idag “lura” med Erling och Emil till Fagared för lite träning. Emil är (för att inte överdriva) hyffsat dominant kungspudelhanne och har som hittills enda hund satt Torkel på plats. Efter första mötet då Emil med eftertryck visade vart skåpet står är dom nu kanonfina lekkompisar.

Passade på att köra en massa olika övningar tillsammans för att testa hur lydnaden funkar när dit finns ett störningsmoment i närheten och det funkade väldigt bra idag.

Det blev cirka 1,5 timme i paddocken med båda aktiva övningar men också en hel del passiva. Kanske rent av mer passivitetsövningar idag än aktiva. Torkel är inte direkt förtjust i att ta det lugnt ute men det måste han ju klara av också så det är bara att bita ihop och komma igen då.

Efter det tog vi med oss Skrållan och traskade upp i skogen och släppte loss gänget. Det är inte svårt att se hur jäkla kul dom tycker det är att springa runt och leka i skogen. Fullt ös från början till slut. Verkar dock som pudel inte är någon vattenhund direkt även om Torkel försöker med alla medel att få ner Emil i plurret.

Efter en rejäl runda i skogen tog vi en mycket blöt hund med oss hem för en varm dusch. Efter varma duschen och en stor portion mat har lilla killen varit en mycket slag hjälte ikväll. 🙂

IMG_8071.jpg

Fler bilder finns som vanligt i fotoalbumet.