Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

lör
9
jul '16

SSRK Sunne

Idag var det dags för en liten utflykt till Värmland. Närmare bestämt Sunne där SSRK hade utställning. Upp tidigt för att hinna fram i tid vilket var skönt för trafiken var i det närmaste helt obefintlig sommartider till trots.

Väl på plats var det bara att smälla upp tält, burar och stolar för att sedan invänta domherrens entré i ringen så att vi fick börja dagens föreställning.

Först ut för oss var Jösta. För dagen i lite tunn sommarkostym och då han fortfarande växer lite hög på sina styltor. Detta sammantaget resulterade i ett VG och en fjärde placeringen i klassen.

Näst på tur var Tage-mannen i fin form både i päls och kropp vilket belönades med excellent, klassvinst och ett CK.

Sist men inte minst var det sedan dags för Devil som är i dunderkondition både i kropp och päls. Domaren som dömde oss även ena dagen i Hasslarp med gott resultat gillade även idag vad han såg och belönade oss med excellent, klassvinst och CK. Även i bästa hane gick det finfint och han blev etta. Efter att sedan ha väntat och tittat på tikarna drog det ihop sig till BIR- och BIM-rosetternas utdelande. Devil gick hem även nu och blev både BIR-Jakt och BIR.

Devil BIR & BIS-Jakt

Devil BIR & BIS-Jakt i Sunne 2016

Vi ställde även upp med en uppfödargrupp som blev etta i rasringen.

Att vänta på finalerna är ju något som hör utställningar till och när man har turen på sin sida gör vi ju det mer än gärna.

Medans vi väntade kunde vi höra åskväder mullra runt Sunne och på blixtkartan kunde vi se att det minsann small både norr, söder och öster om oss. Som tur var fanns det dock inget väster om oss så vi klarade oss från blixtnedslag. Regnet slapp vi däremot inte utan himlen verkligen öppnade sig och under en dryg timme vräkte det ner vilket försenade finalerna något.

När det värsta regnet dragit vidare började så finalerna och när väl krutröken lagt sig hade vi blivit BIS-3 med uppfödargruppen och BIS-Jakt med Devil. Någon placeringen i BIS blev det dock inte denna gång men vi är mer än nöjda med dagens resultat.

Sedan återstod bara den långa resan hem igen. Som tur var hade nu regnet dragit vidare så vi kunde köra i vanligt sommarväder hela vägen hem.

Stort tack till alla plats för en trevlig dag!