Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

fre
30
maj '14

SSRK Hasslarp

Helgen har vi spenderat i norra Skåne för att deltaga i SSRK Södras utställning i Hasslarp. I år hade vi hyrt oss en liten stuga strax öster om Åstorp istället för det loft vi brukar hyra för denna utställning. Denna gång hade vi dessutom sällskap av Inga-Lill och AC Larsson med Betty-hunden. Det visade sig vara en mycket mysig liten stuga perfekt för ändamålet belägen i skogen med fin omgivning.

Vi åkte ner redan på onsdag eftermiddag och passade på att åka till utställningsplatsen och smälla upp tältet så att det stod på plats innan torsdagens tävling började. Sedan blev det som tidigare en tur till City-Gross för matinköp innan vi återvände till stugan för att invänta vårt resesällskap. När dom var framme blev det grillning och sen middag och lite tjöt innan vi landade på kudden.

På torsdagsmorgonen rullade vi iväg från stugan och landade på Hasslarps IP strax innan klockan slog 09.00. Ringen startade först 10.00 så vi hade gott om tid att komma i ordning och äta frukost. När väl det hela började var det för vår del Devil som skulle in först, dessutom var det premiär i unghundsklassen för honom. Spännande att se hur han skulle klara konkurrensen av lite äldre killar. Det gick hur bra som helst och han vann klassen och fick ett CK.

Sen var det dags för Neo som vann championklassen i ett två hundar stort startfält.

I bästa hane blev sedan Neo avtackad medan Devil seglade in som tredje bästa hane. En helt OK dag för unghundsdebutanten. 🙂

Efter utställningen drog vi ånyo till City-Gross för inköp av nåt nytt att lägga på grillen. Tillbaka i stugan satte sig tanterna och spelade Monopol medan herren i huset tog med sig de tre jyckarna på en långpromenad på åsen. Det blev en vända på 8 kilometer. Väl tillbaka var det hög tid att ladda grillen för kvällens måltid. Maten smakar av någon anledning extra gött när man varit ute en hel dag i solen och rört på sig.

På fredagen packade vi ihop oss och lämnade stugan för utställningen och sedan hemfärd.

Denna utställningsdag blev temat 2 för våran del då både Neo och Devil blev tvåa i sina klassar. Båda med CK.

Denna dag fick hundarna dessutom lite extra miljöträning då det under i stort sett hela dagen rullade in stora HD-motorcyklar på Hasslarps Folkets Park just vägg i vägg med utställningsplatsen. Bandidos MC hade minsann bjudit in till stor sommarfest dit det väntades 700 MC och 300 bilar och totalt cirka 1200 festdeltagare från hela Europa.

På det hela taget en riktigt skön helg med bra resultat. 2 klassvinster och 4 CK för våran del denna helg skall man inte klaga över. 🙂