Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

lör
28
maj '16

SSRK Hasslarp – Dag 1 (Devil BIR)

Idag var det dags för ny utställning. Destinationen var den klassiska utställningen i Hasslarp som SSRK Södra så förnämligt arrangerar varje år på fotbollsplanen.

För får del hade vi 3 tävlande i form av Jösta i juniorklassen, Tage i unghundsklassen och Devil i championklassen.

Väderprognosen såg väl inte helt optimal ut för hundutställning då dom utlovat riktigt varmt väder. Temperaturen var tämligen hög redan när vi satte oss i bilen hemma och började rulla söderut. Den steg sedan successivt allt efter som vi närmade oss Hasslarp.

Väl på plats var det som vanligt raskt upp med tält och annat smått och gott innan vi kunde hälsa på de vänner som också anmält.

När det hela väl drog igång för oss var Jösta först ut. Riktigt kul att se att han växt på sig och ser riktigt trevlig ut i ringen. Står jättefint och rör sig, liksom sin pappa, riktigt vackert och effektivt. Dagens domare mr Chris Hancock från Irland belönade ungherren med excellent med CK och en andra placering i klassen.

Näst ut var det lilla Tage i unghundklassen. Han var nog lite för liten i domarens ögon men fick i alla fall ett excellent och blev placerade tvåa i klassen.

Sist ut för oss var Devil, våran maffiga lilla championhane. Riktigt kul att se honom i ringen när han flyter runt med härligt driv i steget. Domaren var lyrisk, tror aldrig vi fått en häftigare kritik på någon av våra hundar. Belöningen blev excellent, CK, klassvinst och sedermera också både bästa hane och BIR. Tyvärr föll inte Devil BIS-finaldomaren i smaken men vad gör väl det när man får läsa en sådan här kritik?
“Super champion dog, Absolute breed type, Great head, Super neck and shoulder, Exellent bone, Great front, Very good angulation back, Great of move, Supercoat.”

Devil BIR - SSRK Hasslarp

Devil BIR – SSRK Hasslarp

Det var med lätthet och glädje vi lämnade kvar våra pryttlar och åkte tillbaka hemåt för att ladda om batterierna till morgondagens utställning på samma ställe.