Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

lör
27
maj '17

SSRK Hasslarp – dag 1

Denna helg var det dags för SSRK Södras utställning i Hasslarp. Detta brukar vara en trevlig utställning som vi har många trevliga minnen ifrån.

Det var ju långhelg och vi hade hyrt boende cirka 15 minuter från utställningen så vi åkte hemifrån en stund efter lunch på fredagen för att slippa köra tidigt hemifrån på lördagsmorgonen. Efter att ha lämnat av våra prylar i det hyrda huset körde vi först till Systembolaget för att handla lite gott att dricka. Sedan körde vi till utställningsområdet för att ställa upp vårt tält, gött att ha det på plats också för att slippa stressa på morgonen. När tältet var på plats körde vi för att bunkra lite föda. Hittade en stor matbutik inte långt från vårt boende så det var snabbt fixat och därför var det inte heller lång tid tills grillen brann fint och vi kunde grilla oss lite go middag. Efter mat och god dryck blev det tidig läggdags då vi var rätt trötta.

På lördagen packade vi så ihop oss och rullade till Hasslarp för tävling. Vädret såg bra ut på morgonen med lagom temperatur men under dagen skulle det bli betydligt mycket varmare, gott för oss men inte lika kul för hundarna.

Idag hade vi två hundar i öppenklassen och så Devil i championklassen.

Det gick bra för oss i öppenklassen med klassvinst för Jösta och en andra plats för Tage, båda med CK. Det gick även bra för Devil som vann sin championklass och därmed hade vi ett lite angenämt problem. 3 hundar som skulle in i bästa hane och 2 handlers. Raskt fick vi anlita AC som handler och hon fick ta hand om våran lilla racerhund Tage. Därmed hade vi i bästa hane Jösta med matte, Devil med husse och AC med Tage. Många varvs springande blev det och när domaren väl hade bestämt sig stod husse först med Devil, därefter matte med Jösta och CERT och sedan AC med Tage som fick reserv-CERT . Storslam för familjen Janson. 🙂

Sen var det bara att titta på tikarna och vänta på BIR/BIM. Det visade sig till slut att det blev repris från förra året när Devil fick möta Lady och även i år blev placeringen densamma. Devil BIR.

Devil BIR

Devil BIR i Hasslarp

När det väl var dags för BIS-finalen var det rejält varmt och det var inte riktigt det vanlig trycket i Devils steg. Att det inte blev någon BIS-placering denna gång kunde vi utan vidare stå ut med. Att få alla sina tre hundar placerade som 1-3 i bästa hane, bli BIR, få CERT på en och reserv-CERT på en slår det mesta. 🙂Vilken dag vi fick!Vi firade med lite god grillad mat och god dryck innan vi somnade tidigt!