Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

lör
10
maj '14

SSRK Gotland dag 1

Idag spenderade vi dagen i Roma på Gotland på SSRKs utställning tillsammans med familjen Larsson. Vi anlände till ön igår kväll med kvällsfärjan och kom i säng på hotell Toftagården en bra stund efter midnatt. Vi fick några timmars sömn innan det blev uppgång och avfärd mot utställningen.

Väl på plats och med tält uppställt var det bara en kort stunds väntan innan det var dags för Devil och matte att springa in i ringen. Det gjorde dom så bra att det räckte till excellent och första plats i juniorklassen.
Det var inte så många hundar anmälda så det tog inte lång tid innan det var dags för Neo och matte att gå in. För Neos del blev det en andraplats i championklassen.
Direkt efter detta fick vi springa in med både hundarna i bästa hane. Devil och matte och Neo och husse. Efter lite motion tackade domaren av både unghunden och öppenhunden. Kvar i ringen stod då tre championhundar och en junior. Därmed förstod vi att Devils första cert var i hamn. När alla hundarna var placerade hade Neo blivit tvåa och Devil fyra.

Neo blev också BIR-jakt i rasringen innan vi gick in med en uppfödargrupp. Denna grupp föll domaren i smaken och vi blev BIR med HP.

Sen fick vi vänta en stund innan det blev dags för finalerna. Först ut var uppfödargruppen som i tuff konkurrens blev utsedd till bästa grupp. Direkt efter det var det dags för Neo i finalen för de jaktmeriterade hundarna. Det gick kanonbra och han slutade som BIS-jakt.

En lite smågalen dag var därmed till ända och vi kunde åka och handla för lite firande i stugan. Det blev grillat med lite öl och vin innan vi avrundade med cert-tårta till efterrätt.

Stort tack för alla gratulationer både på plats och på Facebook.