Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
14
sep '08

Sofiero

Idag var vi på utflykt söderut i vårt avlånga land. Siktet var inställt på Sofiero Slott och Sydskånska Kennelklubbens utställning där. Det blev tidig uppgång och avfärd för att hinna fram innan det var dags för våran ras i ring nummer 25.

IMG_5649

Klockan ringde 06.00 och vi drog hemifrån 07.15. Svinkallt var det också så innan vi kunde köra blev det till att skrapa rutorna på bilen. BRRRRRRR!

Det var väldigt tunt i morgontrafiken så vi kunde stå på rätt bra. Men i Halmstad började oljelampan på bilen lysa ilsket så det blev till att svänga av motorvägen för oljeköp och påfyllnig innan vi kunde dra vidare.

Vi var dock framme i god tid så vi kunde i lugn och ro plocka ihop vårat pick och pack och vandra till vår ring. Väl framme blev det lite kramkalas innan det var dags att hoppa in i handler-rollen. Ett snabbt ombyte (ja det var kallt) och test av hundarna jag skulle ställa hann vi med under tiden som Curlycoated Retrievers ställde ut i våran ring.

Först ut för oss blev Cobra (Flatterhaft King Cobra) som tävlade i Valp 2. Helt underbar ung kille. Han var så lugn fast han befann sig i helt ny miljö med massor av hundar och folk runt omkring.

IMG_5586

Trots att han var helt ovan vid utställningsringen var han ganska lätt att ställa upp. Lite svårare var det att få honom att springa med mig runt i ringen men med lite lockande gick det. Domaren gillade i alla fall vad han såg så vi vann klassen. Jättekul!

Sen visade Jessica Calla (Flatterhaft Callaway Hot) i tikarns valpklass och vann så det blev Flatterhaft-fight om BIR/BIM. Denna uppgörelse vanns av Jessica och Calla.

Stort grattis till Callas matte Ann-Sofi och till Cobras matte Gun-Britt.

Efter BIR/BIM var det till att snabbt byta nummerlapp och hund för att ställa Frank (Flatterhaft Fear Factor) i juniorklassen. En jättego hund med ett jäkla drag i rörelserna. Verkligen synd att inte ringen var 4 gånger så stor så vi kunde dragit på rejält. Frank påminner ruggigt mycket om sin pappa Flugan och därmed också om våran egen Torkel. Frank var också lätt att hantera i ringen och han rörde sig som sagt som en dans. Vi fick bra kritik och blev placerade som trea i konkurrensklassen.

Efter detta blev den en kort paus innan det var dags att hoppa in i ringen igen. Denna gång var det dags för öppenklassen och nu var det Nisse (Flatterhaft No More Mr Nice Guy) som skulle visas upp. Ytterligare en snäll och go hund som det inte var några problem att hantera i ringen. Nisse var lite för rund om midjan men fick i övrigt bra kritik vilket räckte till en tredje plats i klassen.

Sen var det inga fler hundar kvar som behövde handlerhjälp så det blev till att titta och heja på den andra Flatterhaftarna i ringen.

Bäst gick det för Lotta och Tian (Flatterhaft Fifty-Tio) som tog hem unghundsklassen, bästa tik, bäst i rasen, Cert, CACIB och blev BIG-2. Ingen dålig rosettskörd på en dag det där. 🙂 Jättegrattis till erat storslam!!!

IMG_5668

Som avslutning på vår dag blev det till att hjälpa till med avelsgrupp och uppfödargrupp. Avelsgruppen gick inte bra men uppfödargruppen fick HP så där fick vi vara med i stora ringen. Där blev vi dock oplacerade denna gång.

IMG_5658

Så efter en lång och kul men också slitsam dag var det vid 17.30 dags att sätta sig i bilen för hemfärd.

Det blev en kort kväll för hela flocken som rasade i säng med en gång efter en snabb middag.