Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

lör
13
nov '10

SÄKK Svenljunga – BIG 2

Idag var det dags igen för en liten utflykt till ett kallt ridhus. Börjar nästan känna sig som en evig reprismaskin. 🙂

Idag var det Södra Älvsborgs Kennelklubb som arrangerade inofficiell utställning i Svenljunga. Inte så ruggigt långt att åka så det fick bli ett litet träningspass här denna lite regniga och ruggiga dag.

Eftersom vi på förhand visste att vår ras skulle gå sist i ringen hade vi ingen brådska alls till utställning och vi kom väl inlallande i ridhuset när klockan just hade passerat 11.30. Vi var dock lite osäkra på om vi skulle hinna fram i tid men det farhågan kunde vi snart slå ifrån oss. Det tog gott och väl ytterligare minst 3 timmar innan det väl blev dags för oss.

Men som tur var hade vi utmärkt sällskap så tiden gick ändå ganska fort även om kylen sakta men säkert åt sig in i fläsket.

När det  till slut var vår tur var det ganska smal sak att bli bästa hane i alla fall. Är man ensam så är man. 🙂
Efter ett litet snabbt inhopp som handler för att visa en liten söt och mycket svansviftande tik i bästa tik var det dags för BIR. Återigen ingen rättvis kamp. En snart 4-årig hund slår väl så gott som alltid en som är cirka 3 år yngre. Nåväl Neo blev i alla fall BIR och fick efter en kort stunds väntan åter springa in i ringen för att göra upp i gruppfinalen. Efter ett antal varv runt i ringen tackade domaren av ett par andra hundar och när vi var fem stycken kvar blev det mer motion runt i ringen innan hon började placera. När tre hundar var placerade stod det en Lagotto och en Flatcoat kvar. Efter ytterligare ett varv runt i ringen bestämde sig domaren för att hennes favorit i gruppen idag var en Lagotto så Neo blev BIG-2 denna dag.

Vi är jättenöjda med dagen. Bra träning och mycket trevligt sällskap med skratt och skoj är aldrig fel även om kölden stundtals nöp oss lite i rumpen.

Stort tack för trevligt och glatt sällskap till Tore, Inga-Lill och Ann-Charlotte.