Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
9
feb '14

Makalösa Mjölby

Så har vi varit på utflykt till Mjölby igen. Det har ju blivit några turer längs riksväg 40 och E4 till och från Mjölby genom åren då vi ställt ut hundar.

Verkar också att ju jävligare väder det är på vägen dit desto större chans att det blir finfina resultat. Första gången vi åkte på rövarväder på vägen dit var 2009 då det snöat rikligt natten innan vi skulle åka. Vi var på mycket god väg att hamna i diket den gången bara 15 minuter hemifrån men tog oss till slut fram till ridhuset. Den gången tog Neo sitt tredje cert och blev utställningschampion för Lilian Jonsson.

Idag var det inte fullt lika illa men vägen mellan Ulricehamn och Jönköping var långt ifrån en dans på rosor. Snöblandat regn och en halvdecimeter slask på vägbanan var inte drömunderlaget att köra i direkt. Men fram kom vi till slut i ett stycke.

Idag blev det mycket motion för oss då vi förutom att ställa våra egna hundar (Devil och Neo denna gång) skulle handla hundar i många andra klasser.

Först ut var juniorklassen där Marie visade Devil och Peter fick hoppa in och visa Devils bror Sako. Först ut var Sako som fick VG då han fortfarande är lite för valpig i sina rörelser. Domaren tyckte dock om utseende och format så det låter bra för Sakos framtid.
För Devil gick det bättre och han fick ett excellent och fick sedan ställa upp sig i konkurrensklassen. Devil och matte gjorde bra ifrån sig och belönades med klassvinst och CK.

Näst på tur var Neo i championklassen. Han skötte sig som vanligt utmärkt och vann klassen och vips hade matte två hundar i bästa hane. Detta löste vi genom att låta husse ta hand om Neo i den finalen.

Bästa hane finalen gick vår väg och när väl alla hundar placerats stod Neo som nummer ett medan Devil blivit avtackad. Extra kul också att Flatterhaft Scotty Cameron med Anna Elebring i snöret tog sitt tredje certifikat och därmed blev utställningschampion. Anna lyckades också senare plocka hem även tik-certet till Floyd-dottern Trixa. STORT GRATTIS till er!

Normalt sett brukar ju vi sitta och vila oss medans tikarna ställs ut men icke idag. Idag fick vi handla hundar i parti och minut kändes det som men vad gjorde väl det när vi gjorde finfina resultat? 🙂
Peter och Wilma vann juniorklassen för tikarna och Wilma blev även placerad som 4:e bästa tik med reserv-cert.
Peter och Hilli blev tvåa i tikarnas öppenklass med CK. Marie och Greta stod just bakom på 3:e plats med CK.

Nu när dagen nästan var över i rasringen åtstod det bara att göra upp om BIR-Jakt och BIR. Det visade sig att det blev samma hundar som skulle göra upp om detta. Matte och Neo mot Bittan och Yaga.
Domaren valde denna dag Neo som därmed blev både BIR-Jakt och BIR. 🙂

Sen återstod bara att utse dagens bästa uppfödargrupp i flat-ringen. Det stod idag mellan vår grupp från Flatterhaft och gruppen från Miss Mallorys. Med tanke på att vi vunnit i stort sett allt under dagen kanske det inte var så förvånande att vi även vann uppfödargruppen.

Nu fick vi en liten paus och hann käka lite god medhavd soppa innan finalerna drog igång.
För Neos del blev det 3 finaler på raken. Först uppfödargruppen följt av BIS-Jakt och till sist BIS.

För uppfödargruppen (Flatterhaft New Year Resolution, Flatterhaft Scotty Cameron, Flatterhaft Rullgardina, Flatterhaft Oops What A Face) blev det BIS-2.

För Neo blev det BIS-Jakt och BIS-2.

Vilken makalös och magisk dag i Mjölby. Tror bestämt att dagens domare Conni Svane Petersen kommer att få träffa oss fler gånger. Conni var dessutom så otroligt gullig och gav Neo och matte en liten gåva i form av en välkomstskylt.

Trötta men mycket glada satte vi oss i bilen för den 2.5 timme långa färden hem. Ibland går hemresan lättare än andra gånger. 🙂

Stort tack till alla som var där för trevligt sällskap (som alltid) och för gratulationer på plats.