Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

lör
1
sep '12

Jaktprovsträning

Idag träffades vi ett gött gäng på Flatterhaft för en dag med jaktprovsträning och socialt umgänge. Vi möttes 10.30 och packade ihop allt vi behövde för att sedan ta en biltur till ny träningsmark för oss alla neråt Stocksjön.

Väl på plats gick vi ut och planerade hur vi skulle lägga upp träningen. Landmarkering med apport både framför och bakom stenmur, ett sök med lite varierande mark, en dirigering med möjlighet till mycket störning och som avslutning vattenmarkering.

Vi hade lite olika önskemål på upplägg, två startande på dummy och fyra på vilt. Av vilthundarna var det 3 nybörjarklassare och en öppenklassare.

Visade sig att den nya marken och störningarna runt omkring med mycket folk och ljud utmanade hundarna mycket. En del gick mycket bra medans andra hade besvärligare men på det hela taget gjorde alla bra ifrån sig. En riktig kul och lärorik dag för oss som fortfarande är nya på detta med jaktprovsträning.

Efter avslutad träning packade vi ihop oss igen och åkte tillbaka till Flatterhaft där vi sedan socialiserade med god mat, god dryck och gott sällskap. Stort tack till alla som var där för en mycket trevlig dag.