Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

lör
10
jan '15

FRK Västras adventsutställning 2014

Idag har vi varit på FRKs årliga adventsutställning för 2014. Eftersom det var stort utbrott av kennelhosta runt förste advent flyttades dock utställning till nu i början av januari 2015 istället för att undvika ännu fler sjuka hundar.

Morgonens bilfärd till utställningen i Uddevalla Ryttarförenings ridhus började i regn och slutade i snö. Inget jättekul väder att köra bil i men till slut var vi alla framme och kunde packa in oss i ridhuset.

Mycket nytt för lille Tage som sniffade runt, hoppade, skuttade och skulle kolla på allt och alla. Så det blev till att passa på att låta honom bekanta sig så mycket som möjligt med ridhuset innan vi skulle in i ringen.

Bedömningen var uppdelad i två ringar. Valpar och juniorer gick i en ring och resten gick i den andra.

Först ut för oss blev därför Tage i Valpklass 1 som idag bestod av tre valpar. Tage skötte sig jättefint och han både stod och sprang som om han hade gjort detta förr. Prestationen belönades med klassvinst och HP. Tage fick sedan möta syster Doris i BIR/BIM och vi blev idag BIM. Ingen dum start på utställningskarriären. 🙂

Nästa av våra hundar som gick in var Devil som vi idag flyttat upp i öppenklassen för att se hur han står sig mot lite äldre och mer färdiga hundar. När väl hela klassen stod uppställd såg han ut att passa mycket bra i klassen vilket också domaren höll med om och Devil vann klassen med HP. Perfekt start i öppenklassen.

Sist ut för vår del blev Neo som idag gjorde debut i veteranklassen. Han var piggare än den piggaste av pigga och for runt i ringen som om det brann i röva. Belöningen blev klassvinst med HP.

Därmed hade vi tre klassvinster av tre möjliga med våra hundar. Inget dåligt facit. 🙂

I bästa hane blev sedan Devil vår enda placerade hund med en 3:e plats.

Förutom våra egna hundar hjälpte vi till lite här och där med handling av andra hundar från kenneln även det med gott resultat.

Vår dag avslutades sedan med att Neo blev BIS/BIR-veteran och så var han med i vår kennels BIS/BIR-vinnande uppfödargrupp.

En mycket framgångsrik dag i utställningsringen där vi fick se många fina och värdiga representanter för vår ras.