Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

mån
22
okt '12

CACIB i Polen

Hemma igen efter helgens långa utflykt till Poznan i Polen. Målet var dubbelutställningen där i samband med polsk vinnarutställning.

Vi lämnade hemma runt 04.00 på fredagsmorgonen och styrde söderut för att sammanstråla med vårt resesällskap Marita och Gunilla i Landskrona. 06.00 möttes vi och körde i gemensam trupp mot Polen. I lugn takt tog vi oss längre och längre hemifrån och strax före 18.00 var vi framme vid vårt hotell på tennisklubben Kortowo. Det blev lite mat och dryck innan vi dundrade i sängen.

På lördagsmorgonen vaknade vi upp i ett grått och mulet Polen. Efter frukost drog vi tidigt möte utställningsområdet. Efter att ha strulat en stund vid entrén för att få med oss Torkel in också var i alla fall på plats vid utställningsringen i god tid innan bedömningen skulle börja. Flattarna gick först i ringen så det var inte lång väntan innan det var action. Med en rejält pigg och tänd hund i snöret gick det som en dans och rask vart vi placerade till som vinnare av championklassen. Direkt efter klassen gick bästa hane där vi också blev placerade som nummer ett vilket innebar CACIB och ett polskt certifikat. 🙂

Polish CAC Polish CACIB
Polskt Certifikat Polskt CACIB

 

Direkt efter var det dags för resesällskapets tikar att göra entré. När allt färdigbedömt och klart visade det sig att Marita och Ria stod med reserv-CACIB (vilket kommer omvandlas till ett CACIB då vinnaren bland tikarna redan var internationell champion).

Ingen av oss tog oss sedan vidare till gruppfinalen så vi kunde lämna utställningshallen tidigt och åka tillbaka till hotellet. När vi kom dit var det 26 grader och strålande solsken så vi det blev en del kalla och riktigt goda öl i solen för att fira dagens framgång. 🙂

På söndagsmorgonen var det dags igen. Denna morgon ännu dimmigare än på lördagen. Vi var återigen på plats i hallen i god tid och väntade med spänning på vad dagens utställning skulle ge. För vår del snubblade vi lite på mållinjen idag och blev 2:a i championklassen, slagen av hanen som blev 2:a på lördagen. Nåja, det kändes helt OK att bli slagen av en snygg hund och eftersom vi fick CACIB på lördagen var det inte så tungt att bli 2:a.

Sen var det dags för att tjejerna igen. Denna dag hade Marita dragit Ria för att istället försöka få CACIB:et till Gunilla och Aliz. Det verkade som det var vårt sällskaps helg så denna taktik lyckats perfekt så Aliz tog sitt andra CACIB och blev därmed Internationell Champion. Dessutom kan hon numera titulera sig som Polsk Vinnare 2012! 🙂

Inte heller denna dag tog vi oss vidare till gruppfinal, ingen var ledsen över det utan vi packade ihop oss och drog tillbaka till hotellet för att fira ytterligare ett CACIB till gänget.

Summerat blev det en underbar helg. Alla i sällskapet fick med sig CACIB hem, sällskap tog med oss 3 av 4 CACIB, 3 av 4 polska certifikat och dessutom en ny internationell champion. Ingen dålig utdelning alls! 🙂
Som om inte det var nog har vi haft sanslöst roligt hela helgen med mycket god mat, god öl och mycket skratt! Så det var utan tvekan värt lite drygt 230 mils bilkörande denna helg!

Stort tack till Marita och Gunilla för denna helt och stort grattis till de fina resultaten!