Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
3
jul '11

BIM i Borås

Söndagen spenderade vi på Ryda Sportfält i Borås på SKK-utställningen där. Vi fasade lite för värmen som hade utlovats och när termometern stod på 21 grader redan när vi lämnade hemmet trodde vi att det skulle bli en riktigt het och jobbig dag. Det visade sig dock att våra farhågor kom på skam och väl på plats var det faktiskt rätt behagligt nästan hela dagen. Enda gången åp hela dagen det var stekande varmt var förstås (hello Mister Murphy) när championklassen för hanar och bästa hane skulle gå.

Eftersom det inte gått nåt vidare bra senaste utställningarna hade vi inga förväntningar denna dag. Neo kändes lite slö och frånvarande precis innan vi skulle in i ringen men så fort vi sprang in i ringen var det direkt upp på tårna och han var på jobbet. Tyckte det kändes bra i ringen och när konkurrenseklassen började flyttade domare fram oss längst fram direkt och sedan bar det iväg runt ringen igen och när domaren placerade oss visade det sig att hon tyckte Neo för dagen var den champinjon hon gillade mest. Både väldigt roligt och överraskande.

I bäste hane gick det sedan av bara farten och Neo blev placerad första även här. Men roligaste av allt var faktiskt att se vad som hände bakom oss. De visade sig att 3 av 4 placerade i Bästa hane var från Kennel Flatterhaft och att Göran & Taco stod som nummer 2 efter Neo och därmed bärgade första certet. STORT grattis till Göran & Agneta!!!!!

Efter bästa hane försvann sedan solen i ett rejält molntäcke och stannade på behörigt avstånd resten av dagen så det var rätt behagligt att sitta och titta på tikarna.

Till slut så var det så dags för BIR/BIM och vi fick springa en hel del innan domaren bestämde sig för att tiken var hennes favorit idag. Neo fick därmed ännu ett BIM. Kanske är vi för mycket gentlemän? 🙂

Nåja, direkt efter BIR/BIM var det till att kasta sig direkt in i uppfödargrupp i stället. Kennelns bidrag för dagen blev Flatterhaft Ding Dong (Anneli), Flatterhaft Strixon Soft (Peter), Flatterhaft New Year Resolution (Marie) och Flatterhaft Proove (Alexandra). Gruppen vann i vår ring i konkurrens av en annan grupp.

Sen blev det väntan på att finalpasset skulle börja. När det väl blev dags för förhandsgranskning kom det grupp efter grupp efter grupp. Tror aldrig vi mött så många grupper förr när vi varit med. Väl inne i finalringen klarade vi första gallringen och fick sedan visa upp oss igen. Vi klarade även gallring nummer två och var kvar bland de fyra grupper som skulle placeras. Dagens uppställning räckte till en BIS-3 placering vilket var jäkligt bra i den riktigt stora konkurrensen.

En lång dag som spenderades i mycket gott sällskap. Tack för sällskapet!

Stort tack för gratulationerna både på plats, via sms, gästböcker och Facebook.