Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

tor
17
mar '11

Working test på Flathult

I lördags arrangerade Anneli ett working test på Flathult för alla som var sugna på att testa sig själva och sina hundar. WT gick i stort sett på samma sätt som på årsträffen fast med 5 stationer istället för 7 som det är årsträffen. 2 markeringsrutor, 2 dirigeringar och 1 sök fanns längs jaktstigen.

Eftersom vi fortfarande inte kommit så jättelångt i vår träning så blev det bara Marie och Neo som startade. Dom skötte sig utmärkt om man beaktar hur långt dom kommit i träningen. Vi har stort sett bara tränat stadga och markeringar så att dirigeringar och sök inte skulle funka perfekt var vad vi väntat oss.

Första dirigeringsrutan gick väl inte direkt felfritt men de 2 dummisar som skulle in kom till slut in.

Andra rutan var 2 enkelmarkeringar och dessa löstes hur bra som helst. Snabbt ut och in.

Tredje rutan var söket. Gick väl hyffsat och han fick 2 in dummisar men här finns det förbättringspotential och sök skall ju tränas i vår.

Fjärde rutan var nästa markeringsruta. Ånyo 2 enkelmarkeringar som löstes fast denna gång med lite mer kämpande. Därefter blev det ett kort fotgående till sista rutan.

Sista rutan var en ny dirigering. Denna var problemtatisk men till slut så kom i alla fall en styck dummy in.

Slutresultat blev en åttonde placering av 19 startande i nybörjarklassen med 49 poäng. Mycket bra jobbat. Riktigt kul var det också med bra domare, funktionärer och inte minst tävlande.

Stort tack till Anneli och Lisa för att ni fixade detta åt oss. Mycket bra initiativ som vi hoppas upprepas igen. 🙂