Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

fre
17
aug '07

Viltspår

Idag var vi ute och tränade viltspår med killarna i skogen bakom vårt hus. . Vi la ett väldigt lätt spår på cirka 150 meter som gick på stigar så det var inget ris eller växlighet att bråka med. En vinkel var den enda svårigheten.

Började att gå med Torkel i spåret. Han hade ingen som helst problem att hitta spåret och tassade snart iväg med svansen mellan benen. Det är helt annat kroppsspråk på honom när han spårar jämfört med hur han brukar se ut. Han spårade dock lugnt och metodiskt. När han tappade spåret gick han tillbaka tills han hittade det igen och fortsatte spåra. På det hela taget spårade han bra även om han fick skrämselhicka ett par gånger och såg ut att vara på väg att hoppa ur skinnet. Klöven i slutet av spåret tog han upp utan tvekan vilket han inte gjort tidigare.

Sen var det Neos tur. Också han hittade spåret omgående och tassade iväg. Neo är ju alltid lugn och metodisk så att han söker på samma sätt är kanske inte så förvånande. Ett par småmissar och en liten genväg i spåret var det enda misstag han gjorde men även han söker sig lugnt tillbaka till spåret när han tappat vittringen. Även Neo plockade upp klöven utan tvekan och gick sedan jättemallig tillbaka hem med klöven i munnen.

Sammantaget tycker jag dom spårade bra. Speciellt med tanke på att vi inte spårat så jättemycket med dom än.

Tips till er andra som vill börja spåra om var ni kan hitta det ni behöver.

  • Blod finns på Huveröds och i vissa mataffärer. Huveröds var dock mycket billigare än Willys.
  • Plastband finns på Panduro.
  • Pappband finns på Huveröds.
  • Klädnypor finns ju i stort sett överallt. Om man vill ha såna med hål i “skaften” där man lättare kan knyta platsbanden får man dock leta lite mer.