Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

fre
24
aug '07

Viltspår

Idag var det åter dags för lite viltspårsträning. Eftersom förra spåret vi tränade var väldigt enkelt och killarna spårade bra var det dags att höja svårigheten något. Så denna gång lade jag ett lite längre spår (gissningsvis cirka 250-300 meter) i lite knöligare terräng. Det var både uppför stenar, genom hallonsnår och genom en stor enbuske. Eftersom terrängen var lite bökig blev det också tre vinklar i spåret för att få till det hela.

Spåret fick ligga i lite drygt en timme innan jag gick ut med Torkel för att spåra. Han tog spåret med en gång och gick iväg i spåret med en gång. Han gick hur bra som helst och gjorde inga missar alls. Lagom fort gick det också och klöven var inga problem att markera heller så detta var helt klart hans bäste spårning hittills.

Sen var det Neos tur att köra spåret. Även han tog upp spåret med en gång och gick iväg längs det. Han sökte långsamt för det mesta men på vissa sträckor fick han upp en rackarns fart. Även han spårade jättebra fast han avslutade spåret med att gå bort sig fullständigt. Efter lite hjälp från husse var han dock till slut tillbaks på rätt spår och hittade klöven utan problem.

Summerat ännu en framgångsrik spårningsträning. Det börjar kännas riktigt bra detta. 🙂