Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
13
maj '07

Vardagslydnad Steg 3 (Lektion 6)

Nu har vi gått sista lektionen på steg 3 i vardagslydnad. Jösses vad tiden har gått fort. Känns som det inte var så länge sen vi alla gick på kurs med varsin valp och nu är dom unga slynglar (heter det kanske slynglor för tikarna?) hela bunten. Men duktiga slynglar/slynglor är dom. En jättemognad syns på samtliga. Bara på de senaste veckorna verkar det som de flesta gjort stora framsteg. Jättekul att se hur bra det går.

Torkel hoppar Tore visar

Denna gång körde vi både i paddocken och i skogen. I paddocken lämande vi hundarna helt ensamma sittande vilket fungerade överraskande bra. Inget bus alls, bara några enstaka hundarna som flyttade sig något. Sen körde vi en hel del hopp över hindret. Både med och utan koppel. Vi skickade också över hundarna och kommenderade sitt får att få dom att stanna sittande på andra sidan hindret medans vi stannade kvar på “rätt” sida. Sedan kallade vi tillbaka dom över hindret och fick dom att sätta sig bredvid oss igen. Funkade också bra för dom flesta, det var väl i stort sett bara Torkel som skulle sniffa på allt gott grus runt hindret istället för att vara 100% fokuserad. Men efter lite korrigeringar funkade det till slut bra.

Sen gick vi upp i skogen och körde personsök och sakletning. Funkade hur bra som helst. Det är sanslöst kul att se Torkel jobba på detta sätt. Inget fel alls på den nosen. 🙂

Till sist avslutade vi med diplomutdelning ner i ringen och lite “eftersnack”. Nu är det långt sommaruppehåll tills vi drar igång nya kurser igen. Då blir det kantarellsökning och förhoppningsvis också en hundägarutbildning.

Hoppas att vi alla ses snart igen ändå. På Tores förslag skall vi försöka få till en gemensam hundpromenad. Förhoppningsvis kan vi träffas ett par gånger i månaden och ta en längre promenad upp i Bunketorp med omnejd för att hålla kontakten och låta hundarna få ännu mera socialträning. Kolla på Erlings hemsida efter information om detta.

Gruppfoto från denna kurs.

Fler bilder finns i fotoalbumet.