Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
3
dec '06

Vardagslydnad (Lektion 3)

Ny lektion i kursen Vardagslydnad. Erling har verkligen god kontakt med vädergudarna för även denna vecka var det uppehåll i regnandet även om det denna gång drog en elakt kall vind över kursområdet.

Vi startade som vanligt med uppvärmning runt i ringen. Hundar blir duktigare och duktigare för varje gång på att gå i koppel och gå fot. När gyckarna var varma i pälsarna gick vi över till att köra inkallning. Gick bättre än förra gången även om det var ett par rymningar.

IMG_5126.jpg

Efter inkallningen var det dags att hoppa hinder. Förra gången vi testade detta gick det väl lite si och så men denna gång var det riktigt duktiga hundarna som bara seglade över hindret. Det var kul att se hur kanonkul hundarna tyckte detta var. Jag försökte hålla igen Torkels ansats men det ville han inte alls vara med på så det var gasen i botten och knappt jag hann med när han susade över hindret. Jag får byta till sprinterdojjor till nästa gång.

Efter hoppandet började vi lite förberedelser för apportering. Målet denna gång var att väcka föremålsintresset hos hundarna. För just Torkels del är detta absolut inget intresse som behöver väckas. 🙂
Vi körde också några kortare kast av föremål som hundarna fick hämta tillbaka innan vi avslutade kursen för denna gång.

Bilder finns som vanligt i fotoalbumet.