Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

tis
26
sep '06

Valpkurs (Lektion 6)

IMG_2962.jpg

Så var avslutande lektionen på valpkurs avklarad.

Det blev lite repetition av det vi har lärt oss på de tidigare lektionerna. Uppvärming tätt följt av inkallning. Det börjar funka rätt bra fast någon skall ju visa hur det inte skall gå till också. Torkel tog detta ansvar och valsade runt lite extra innan han till slut bestämde sig för att köttbullen i husses hand nog var lite godare/intressantare än paddockens grus.

Sen körde vi en ny övning. En godisbit gömdes under en plastburk medans två burkar lämnades utan godis. Hundens uppgift var att helt enkelt söka upp godisbiten. Visade sig vara lättare sagt än gjort. Alla hundarna luktade sig fram till vilken av burkarna som dolde gottis men det var få förunnat att lista ut gåtan hur man skulle få tag i smaskigheterna. Kul lek/övning som kommer att komma till användning hemma.

Vi avslutade lektion på samma sätt som de senaste gångerna. Personsök efter husse/matte och en stund lekande uppe på ängen. Denna gång hade våra eminenta kursledare fixat fika till husse/matte så vi mumsade bullar medans hundarna for runt och levde rövaren.

Summerat tycker vi allt att det varit en mycket nyttig och välbehövlig kurs. Vi har förvisso fortfarande kvar en valp i huset men nu är han bra mycket lugnare och lydigare än när vi började kursen.

Stort tack till Erling och Britt-Marie för vägledningen men också till övriga kursdeltagare som gjort tisdagkvällarna roliga.

Bilder finns i bildarkivet. Om det är någon av bilderna ni gillar får ni gärna mail så kan ni få en större kopia av bilden.

Lycka till med era hundar och hoppas vi syns igen.

/Peter, Marie & Torkel