Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
8
jun '08

Utställning i Vänersborg

Dags för ny utställning igen. Efter insatsen i Hasslarp var det lite nervöst inför denna utställning så målet denna gång var att se en glad och säker kille i ringen så att rädslan nere i Skåne var en engångsföreteelse.

Vi var ute i mycket god tid och fick parkeringen nästa ända framme vid entrén. Dessutom var det nästan inget folk alls inne på utställningsområdet så vi kunde välja bästa platsen vid våran ring så vi fick skugga stor del av dagen.

Efter att tält, bur och stolar var på plats hämtade vi hundarna och passade omgående på att testa hur Neos humör var. Han verkade helt klart vara sitt vanlig lugna och avslappnade jag vilket kändes skönt.

Efter att ha sett Louie ta hem förstaplatsen i juniorklassen var det så dags för oss att spring in i ringen. Första uppställningen kändes bra och efter att ha sprungit runnit i ringen släppte den värsta pressen för Neo rörde sig riktigt fint.

Efter en stunds väntan var det dags för våran bedömning. Lyckades få till det ganska bra även om man kanske kunde önskat lite gladare svans men efter Hasslarp var det helt OK. Kändes grymt bra när vi sprang i ringen och tyckte själv att rörelserna såg skitbra ut.

När det väl var dags för konkurrensen stod vi som nummer 6 i nummerordning men domaren vill flytta upp oss direkt till plats 5 för att “få bättre överblick” som han sa. Efter första varvet i ringen pekade han på oss och bad oss flytta fram ett steg. Ett varv till och återigen pekade han på oss och bad oss ta ytterligare ett steg framåt så nu var vi trea. Sen skickade han ut oss på ytterligare ett varv och IGEN pekade han på oss och flyttade oss framåt ett steg till. Efter sista varvet nöjde han sig dock och vi blev därmed 2:a i klassen och fick dessutom ett CK också. Kändes mycket bra att ha tagit så många placeringar på rörelserna.

IMG_3035

När det väl drog ihop sig till bäste hane kändes som dagen redan var räddad och det var bara att slappna av och ge järnet. Vi och vinnaren av unghundsklassen blev uttagna omedelbart bland de fem som skulle placeras. Sedan var det bara till att springa runt i ringen ett par varv till innan det var klart att vi fick reservplatsen i bästa hane. Jättegrattis till vår kennelkompis Birgitta som fick certet med Shalle som visades föredömligt av Jessica.

Så summerat tycker vi det blev en kanondag för vår del. 5:e bästa hane på en internationall SKK-utställning är bra jobbat.

Vi var även med i uppfödargrupp med Neo denna gång men fick se oss slagna av Cacis denna gång. Bara att bita ihop och försöka igen nästa gång. 🙂

IMG_3042

Bilder från utställning finns i fotogalleriet .