Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

lör
27
sep '08

Utställning i Sjövik

IMG_6221Idag har vi varit iväg på en inofficiell utställning. Vi måste ju hålla utställningsträning lite granna vid liv medans vi väntar på att Neo skall fylla två år.

Vi åkte hemifrån strax efter 8 på lördagsmorgonen och var framme vid utställningen strax efter 9. Vi hade lite mer än 20 hundar före oss så vi var ute i god tid och kunde smälla upp tält och göra oss i ordning i lugn och ro.

Medan vi slog upp lägret kunde vi konstatera att vi fått en rejält stor ring vilket ju passar oss förträffligt så vi får visa upp Neos rörelser.

Efter lite mer än en timmes väntan var det så äntligen dags för oss. Vi var ensamma i våran klass så vi fick ha hela ringen för oss själva. Började med ett varv runt som kändes kanonbra. Neo var på hugget och vi sprang på rejält så det kändes som vi flöt fram. Efter uppställning och domarens närmare granskning fick vi ett HP och ställa oss och vänta på bedömningen av unghundstiken. Hon gick dock inte vidare så då fick ta ett ärevarv och visa oss igen som bästa unghund.

Efter vårt ärevarv fick vi vänta igen på att öppenklassen skulle bli klar. Det var bara en hane anmäld där så det tog inte så lång tid innan vi fick springa in i ringen igen för att möta denna hane i BIR-kampen.

Efter ett varv där dömde domaren oss som etta. Hon gillade båda men tyckte att vi hade aningens bättre rörelser. Med det var dagens första fight klar. Nu var det bara att vänta på gruppfinalen som skulle köras i ringen efter att alla hundarna var klara där. Det blev lååååång väntan innan det var dags för action igen.

IMG_6192

Under väntetiden träffade och pratade vi med en annan Flatterhaftare som tävlade i valpklassen. Det var Ingela och Wilde (Flatterhaft Jailhouse Rock) som fick HP i sin klass och därmed var klar för BIS-finalen. Dessutom pratade vi med ägarna till öppenklasshanen vi besegrade. Mycket trevligt.

När det till slut var dags att göra upp om BIG var det skönt att komma igång igen för det hade blivit lite kyligt i den allt mer tilltagande blåsten. Även om solen visade sig ibland så blev man ändå avkyld så det var skönt att börja springa i ringen igen.

Domaren skicka ut oss på en sväng runt ringen innan hon avtackade de hundar hon inte tänkte placera. När det var 5 hundar kvar stod vi fortfarande kvar i ringen. Sen började hon att placera de hundar som var kvar. Plats 5, 4 och 3 gick till andra hundar och kvar var vi och en amris. Ut på ett nytt varv runt i ringen innan domaren överräckte en röd och fin rosett till oss. BIG!!! Yippie!!! 🙂

Efter gruppfinalen packade vi ihop våra prylar och packade in dom i bilen medans vi väntade på BIS-finalen. Finalpasset skulle börja 15.00 men kom inte igång förrän 16.30 så det blev ytterligare en stunds väntan innan det var dags för oss att som sista final avsluta utställningen.

Finalen började med valpklass 4-6 där Wilde skulle ge sig in i rejäl konkurrens. Inte helt säkert på exakt hur många hundar det var men 25-30 stycken måste det väl ha varit i alla fall. Efter att alla hundar fått visa sig rörelse var det dags att plocka ut de hundar som skulle placeras. Han började med att plocka ut 9 stycken och där var Wilde fortfarande med. Sen tackade ha 4 stycken till och Wilde var fortfarande med. Efter att ha placerat 5, 4 och 3 var Wilde fortfarande inte placerade. Ut på ett avslutande varv och sen fick Wilde den röda rosetten. BIS-valp 4-6 månader!!!! Grattis och bra jobbat!!!!

Efter valpklass 6-9, veteranklass, uppfödar- och avelsklass var det äntligen dags för våran final. Domare kände igenom alla hundarna och vi fick visa rörelser innan dom plockade ut de 5 som skulle placeras. Vi var kvar bland dom 5 men sedan blev vi placerade med en gång så det blir BIS-reserv denna gång. Inte illa att bli 5:e av 298 anmälda. 🙂

Under hela dagen fick vi massor med beröm och det var många som tyckte vi hade en jättefin hund och att vi borde vunnit tävlingen. Jättekul att höra och att få så mycket beröm.

Våran framgång gav oss också priser som syns på bilden nedan.

IMG_6223

Domarens kritik finns att läsa på Neos utställningssida i menyn till vänster.

Lite bilder från utställningen finns i fotoalbumet .