Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

lör
19
sep '09

Utställning i Partille – BIS!!

Idag har vi varit på inofficiell utställning i Partille. Vi har ju ställt ut väldigt lite under  våren och sommaren så vi tyckte det var dags att damma av utställningskläderna och få bort utställningsrostigheten.

Vi drog hemifrån i god tid för utställningen och det var väl en evig tur det för när vi kom fram till utställningen kunde vi bara konstatera att vi glömt väskan med alla utställningsprylar hemma. Så det blev till att slänga in allt i bilen igen och flänga hem. Undan gick det och en timme senare var vi tillbaka igen.

Efter att ha släpat upp alla prylarna och smällt upp tältet var det i stort sett dags för oss i ringen.

Ensam vuxen hane var vi så den delen gick smidigt. Fick sedan möta motstånd från våran kennel. Tiken Flatterhaft Face Facts mötte vi där. Riktigt söt tik som påminner hur mycket som helst om våran Torkel. Kanske inte så konstigt när dom har samma pappa.

Även om hon var jättefin så saknade hon lite päls och vi vann BIR för att vi helt enkelt var mycket mer färdigutvecklade. Så nu var det till att vänta till gruppfinalen som skulle hållas i finalpasset. Det blev till att vänta ett par timmar i det sköna höstvädret.

Vi träffade också andra hundkompisar. Martin med sina fina hundar. Gunnbritt med Hera och Tindra. Lilla söta goa Tindra som är så rädd för mig. Fniss.

IMG_2445

Sen fick vi också träffa en Afghan-kille som Maries kusin hade för ett par år sedan. Så himla coolt att se att han fortfarande kände igen oss.

IMG_2473

Efter lång väntan var det till slut dags för våran gruppfinal. Jag tyckte det kändes jäkligt lovande när jag i uppsamlingsringen såg vårat motstånd. Såg ingen som utstrålade självförtroende så jag nickade till Marie för att tala om att det fixar vi. In i finalringen sprang vi med gott självförtroende och efter några varv i ringen och uppställning visade sig att domare tyckte vi var snyggast i grupp 8. Häftigt!!!

Efter detta blev det några minuters väntan innan det var dags för stora BIS-finalen. Även här tyckte jag det såg lovande ut i uppsamlingsringen. Av det jag sett tidigare under gruppfinalerna kändes Afghanen som vann grupp 10 som största hotet.

Till slut fick vi i alla fall springa in i BIS-ringen. Eftersom vi startade i gruppordning istället för storleksordning blev det lite knas efter vi hade ett gäng småhundar för oss men med lite list lyckades vi trampa på rejält ändå och visa våra rörelser.

IMG_2485

Efter att ha placerat reserver, fyran och trean skickade domare resten av oss runt ett varv till. Efter att vi ställt upp oss igen gick hon fram till afghanen och gav dom den blåa rosetten. Efter en lite paus stegade hon så fram till oss och räckte fram den röda rosetten. BIS till flatcoated retrievern hördes i högtalaren. Kändes underbart skönt och roligt. Vi fick mycket beröm av domarna (båda ring-, BIG- och BIS-domaren) som gillade Neo jättemycket och tyckte handlingen var suverän. 🙂

IMG_2502

Så en lång men kul lördag blev det.

Martin filmade tydligen också när jag var inne i ringen. Kanske inte det bästa uppvisandet man gjort men kul att se ändå. Tack Martin.

http://www.youtube.com/watch?v=mNhChP3s3wk

Fler bilder finns som vanligt i fotoalbumet.