Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
25
okt '09

Utställning i Mjölby

I söndags var det åter dags för utställning. Det var länge sedan vi var på officiell utställning och denna gång var båda killarna anmälda. Torkel har ju växt till sig en del sedan hans förra officiella start (Borås 2007) så vi var riktigt nyfikna på hur det skulle gå.

Det var tidig uppgång och avfärd hemifrån strax efter 05.00 så vi var på plats nästan på slaget 08.00. Efter snabb installation av bur, stolar och hundar blev det en stunds väntan och tjöt med kennelkompisarna innan det hela drog igång strax efter klockan 9.

Det blev en stunds väntan innan det var våran tur och först ut för oss denna gång var Torkel. Eftersom Torkel inte tycker det är kul att visa sig i ringen när husse håller i snöret, hade Anna Elebring lovat att hjälpte oss att visa honom. Och det gjorde hon riktigt bra, Torkel såg riktigt fin ut när han stod och viftade på svansen framför domaren. Resultatet blev ett rött band (eller rött kort som SSRK börjat med för att spara på miljön och inte slänga bort massa röda plastband) så han fick vara med i konkurrensbedömning. Väl där blev han placerad på fjärde plats och fick sitt första CK. 🙂

IMG_3101

Nu var det dags för Neo i Championklassen. Det var tre hundar totalt i klassen och efter uppvisning efter konstens alla regler blev vi placerade som nummer 3 i klassen.

Sen blev det en liten väntan innan det var dags för bästa hane och denna gång var båda våra hundar med där. Torkel blev dock avtackad vilket inte var överraskande och vi var väl rätt säkra på att även Neo skulle bli det. Men så blev icke fallet utan vi blev placerade som 3:e bästa hane. Roligast var dock att Anna och Floyd blev fjärde bästa hane och därmed tog sitt första certifikat. 🙂

Efter detta blev det till att titta på tikarna också och heja fram våra kennelkompisar. Det slutade med att Jessica och Tara blev bästa tik men tyvärr hamnade Scilla precis bakom certet denna gång.

När tikarna var klara visade vi en uppfödargrupp som vi fick bra kritik på och som dessutom vann denna gång så det blev till att tävla i BIS Uppfödare också senare på eftermiddag. Där blev vi BIS-2, slagna av en grupp tollare.

IMG_3114

Avslutningsvis blev det såklart också till att följa Jessica och Tara i BIS-finalen. Denna gång blev det BIS-3 för dom. På det hela taget en rätt bra dag för Kennel Flatterhaft.