Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
16
mar '08

Utställning i Malmö

Söndagen startade tidigt. Uppgång 04.30 och efter lite morgonbestyr blev det avfärd 05.20 hemifrån. Ut på motorvägen, på med farthållaren och sen var det bara att hålla sig vaken. Efter toalettbesök i Laholm var det rätt än i dimman bildligt talat. Värsta dimman låg tät hela vägen från Hallandsåsen ner till Malmö. Efter en del felkörningar nere i Malmö (skyltarna syntes sådär bra i dimman) landade vi vid mässan strax före 8.

Ut med pick och pack ur bilen och raskt in i hallen för att slå upp bur och stolar innan Flatterhaft-hälsningsproceduren startade.

Efter detta lite uppvärming innan det var dags för start klockan 9. Rätt in i hetluften som första klass vår vana trogen.

Efter första varvet runt domaren kändes det bra. Neo såg fin ut och var både pigg och rask i stegen. Även individuella uppvisningen för domaren kändes bra. Tror dock att bi kunde presterat lite bättre vid uppställningen så det får vi jobba på till nästa gång. Jag hörde domaren nämna ordet utmärkt flera gånger vilket kändes jäkligt bra. Rött band blev det och platsen i konkurrensen var fixad.

När det var dags för konkurrensen blev vi uppflyttade till 2:a plats omedelbart och denna plats behöll vi hela vägen in i mål. Även denna gång fick vi se oss besegrade av Frida och Zlatan.

När så domaren fällde det sista avgörandet visade det sig att vi äntligen fick vårt första hett efterlängtade CK!!!!!!!! Hurra!!! Hurra!!! Hurra!!! 🙂 🙂 🙂

Så efter detta var det bara att vila upp sig inför Bästa Hane. Vi kom, vi sågs och vi blev avtackade raskt men vad gör väl det när man fått sitt första CK? 🙂

Resten av domarens bedömning finns att läsa på Neo utställningssida.

IMG_8497

Efter detta stannade vi kvar för att heja fram våra kennelkompisar. Och det var ju en upplevelse det. Jösses vad bra det gick för di våre. Det var framgång efter framgång. Både BIR och BIM med hundar från Flatterhaft säger en del.

Att vi stannade kvar medförde också att det blev raskt inhopp i kennels uppfödargrupp också. De övriga 3 i gruppen styrde om mig och gruppen såpass väl att vi blev bästa Flat-grupp.
Marita genomförde en snabbkurs i hur man ställer grupp så jag hade lite bättre förutsättningar inför finalen i stora ringen.

Viss munterhet var tydlig bland Flatterhaftarna när jag iförd kennelmammas byxor och polotröja gjorde mig redo för finaluppvisningen. Det var första (och förhoppningsvis sista) gången jag var iförd kvinnokläder. Men västen blev lite för mycket så det blev min egna kavaj istället.
Efter nästan 2 timmars blev vi kallade till förgranskningen och strax därefter gjorde vi entré i stora ringen. Raskt susade vi fram runt stora ringen (kändes väldigt lyxigt att få springa i så stor ring och med så bra matta) och av vad jag kunde se såg det meget dejligt ud.

Så efter uppvisningen inför publiken var det inte så lite nervöst att vänta på domarens beslut. När domaren till slut gått runt och avtackat de grupper hon inte ville placera visade sig att vi var kvar bland de 5 som skulle placeras. Svetten rann och pulsen ökade när sekretariatet började läsa upp placeringarna.
På reservplatsen placerade domaren Beagle-gruppen. PUST
På fjärde plats hamnade Amerikanske Cocker Spaniel PUST
Tredjeplatsen gick till Borderterrier. PUST Gissa nivån på pulsen nu.
Efter en lååååång konstpaus utropades sedan vår grupp som BIS Uppfödargrupp. JIPPIE!!!!
Andraplatsen gick därmed till Engelsk Springer Spaniel.

IMG_8600

Som om det inte räckte med det så passade Maria på att bli BIG-2 också i stora ringen.

Så efter en lång dag blev bra utdelning både för oss och för kenneln.

Bilder finns fotogalleriet . Enjoy!