Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
11
maj '08

Utställning i Larv

Denna strålande, soliga och varma söndag spenderade vi i Skaraborg. I dina lilla orten Larv närmare bestämt. På idrottsplatsen där hade Skaraborgs Kennelklubb arrangerat hundutställning.

Det blev tidig uppgång och avfärd för att vara klara för start strax efter 09.00 på morgonen.

Det var ju inte speciellt många flattar anmälda och vi hade fått nummer 6 i ringen så det var till att ladda och förbereda dagens uppvisning tämligen omgående efter ankomst.  Fast det är klart, man måste ju ta sig tid att hälsa på både vänner och konkurrenter vid ankomster.

Så efter en stunds socialt omgänge var det dags att ladda upp inför drabbning. Vi hade tur för temperaturen hade inte stigit så jättemycket när det var dags för vår tur.

Även om det “bara” var 6 anmälda i våran klass kändes det som konkurrensen var tuff (förmodligen den tuffaste vi mött hittills). Det kändes dock bra redan första varvet runt ringen för vår italienske domare. Vad jag kunde notera så tittade han en del på oss vilket kändes bra.

IMG_0853

När det var vår tur för bedömning ställde sig Neo perfekt framför domaren, visade snällt upp sin tänder och lät honom känna på muskler mm. När vi sprang kändes Neo en liten aning seg, hade gärna sett honom lite rappare även om han rörde sig jättefint. Ny uppställning som återigen funkade bra, var det bara att stå och se så snygga ut som möjligt. Det jag hörde av domaren lät mycket bra så det kändes som vi trots tuff motstånd kanske hade en rejäl chans trots allt.

När det till slut var dags för konkurrensen hade en hund fallit ifrån så vi var 5 kvar. Efter första varvet blev vi uppflyttade till tredje plats. Sen fick vi kuta runt ett varv till efter vilket domaren flyttade fram oss till andra plats. Detta blev också placeringen.

Vi fick också ett CK för vår insats så det blev en kort vilo- och kisspaus innan det var dags för att försöka få en placering i “Bästa Hane”. Det var ett knappt dussin hundar som tagit sig till denna final. Det blev lite trångt i den lite väl snålt tilltagna ringen men vi lyckades till slut både ställa upp oss och springa runt ett par varv i ringen.

Ny uppställning och spänd väntan på att få se vilka hundar domaren vill placera. Först tog han ut segraren i våran klass, därefter blev tre champinjoner utplockade. Sedan gick domaren runt och tittade på resten av hundarna. Jag följde honom noga med blicken och såg att så fort han tittade på en hund längre bak i ledet direkt tittade på oss. Och till slut vinkade han in oss som femte hund att placeras.

Efter ytterligare ett par varv runt i ringen fick vi reserver-platsen. Certet gick därmed till vår unghundskonkurrent från Cacis. Så nära men ändå så långt bort för vårt andra cert. Kändes lite extra surt med tanke på att Cacis-hunden redan hade två cert och därför inte har någon direkt nytta av detta. 🙁

Men vi är kanonnöjda med dagens insats. Neo uppförde sig jättebra och även våra store kille uppförde sig jättebra hela dagen på utställningen.

Så totalt sett fick vi denna söndag njuta av sol, snygga hundar, sällskap och tjöt med goa Flatterhaftare. Vad mer kan man önska sig?

Tack till er alla som hejade på oss och höll oss sällskap.

Grattis vill vi skicka till Frida som med sin Zlatan gjorde debut i unghundsklassen (3:e med CK) och till Marie, Kent och Tiwaz (2:e med CK i championklassen och 3:e i Bästa Hane).

Några bilder från utställningen finns i fotogalleriet .