Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
22
okt '06

Utställning i Halmstad

IMG_3756.jpg

Torkel har varit på hundutställning igen.

Denna gång gick färden söderut, närmare bestämt till Halmstad. Utställningen arrangerades av Halmstad Kennelklubb och hölls i Halmstad ridhus. 721 hundar var anmälda totalt varav 22 var Flatcoated Retrievers. Dock var Torkel enda Flatterhaftare där denna gång.

Torkel var på allt annat än perfekt utställningshumör. Riktigt energisk och bångstyrig men när det väl var dags att entra ringen skärpte han till sig något. Fast lite hoppande och pussande på domaren var han ju bara tvungen är bjuda på. Återigen var han ensam startade hane i valklass 4-6 så hans tävling gick rätt fort. Domarens utlåtande:

Välformat huvud. Bra proportioner. Bra hals, rygg och kors. För sin ålder tillräckligt bröstdjup. Sund och trevlig valp som rör sig bra.

Det var 6 valpar i motsvarande klass för tikarna. Jättefina allihop och för oss var det inte lätt att se någon given vinnare. 4 av den var i och för sig från samma valpkull från kennel Concurro. Det var också en av dessa som vann bland tikarna. Kampen mellan könen stod alltså mellan Concurro Bisturi och allas våran Torkel Med Snorkel. Efter att par rundturer i ringen fällde så domaren avgörande till tikens fördel. Torkel fick därmed sin tredje BIM på lika många tävlingar.

Domaren tyckte dock att Torkel var en mycket fin hanvalp och att det var tikens något bättre steglängd som avgjorde.

Så nu blir det att träna rejält inför nästa utställning som går 3/12 på Åby travbana i Mölndal. På hemmaplan med andra ord. 🙂

Fler bilder finns i fotoalbumet.