Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
22
jun '14

Utflykt västerut

Idag var vi iväg på en liten utflykt till vårt grannland i sydväst och DKK-utställningen i Vejen. En liten nätt resa på cirka 54 mil och drygt 5 timmar i bil enkel väg. Det blev med andra mycket tidig uppgång och avresa när normalt folk ligger och sover.

Anledningen till resan var att det fanns möjlighet för Devil att ta sin andra kvalificering till Crufts, denna gång utställlningen 2015.

Det var inte många flattar anmälda men en hel del juniorhanar var där för att försöka kvalificera sig till Crufts. En mycket fin juniorklass dessutom så det var spännande att se vad dagens domare hade att säga denna gång. Hon hade ju dömt honom tidigare men han har ju utvecklats sedan dess. Devil var som vanligt på hugget och showade för kung och fosterland. När väl det var dags att placera juniorerna visade det sig att domaren gillade Devil bäst och han vann klassen och blev därmed kvalificerad för Crufts 2015.

Devil i Vejen

Känns ju helt galet att ha lyckats kvalificera honom två år i rad genom vinst i junioklasser.

För Neo gick det inte lika bra. Pigg som tusan var han men var tyvärr halt denna dag. Troligtvis stelhet efter den långa bilresan för när väl utställningen var över fanns inget spår av den hältan. Lite synd för han fick väldigt fin kritik av domaren men fick “Could not be judged” på grund av hältan.

I bästa hane var det kamp ända in på målsnöret mellan Flatterhaft-hundar. Anna och Scott blev till slut bästa hane med Devil som tvåa.

Kul blev det också för Flatterhaft och Devils syster Lycka plocka med sig Crufts kvalificeringen för tikjuniorna vilket gör att vi har 4 syskon i Face-kullen som är kvalificerade för Crufts 2015. 🙂

Det hör ju inte till vanligheterna att man är färdig med utställning efter lite mer än en timme. Men tur var väl kanske det för vi hade ju lika långt hem. 🙂