Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
5
feb '17

Underbar dag i Mjölby

Idag var det dags för årets första utställning så styrde kosan mot Mjölby och SSRKs utställning där. Vi hade lätt snöfall på vägen dit men resan gick trots detta bra och vi landade på parkeringen utanför ridhuset ganska så prick 08.00.

Efter ett par vändor med packning och hundar var vi så på plats och kunde börja förbereda oss för dagens uppgift. Idag var det far och son, dvs Devil och Jösta, som skulle visa upp sig.

Så först ut för oss var Jösta i unghundsklassen. Han är superduktig och både står och går som om han inte gjort annat. Insatsen belönades med en andra plats i klassen med CK. Sedan oplacerad i bästa hane.

Lite senare var det dags för Devil i championklassen där han var den ena av två tappra deltagare. Han var riktigt taggad och verkligen strålade i ringen både stående och i rörelser. Som tack för den uppvisningen blev det klassvinst med CK. I bästa hane fortsatte han sedan att showa på och när domaren väl sorterat hundarna stod han som bästa hane för dagen! Detta gjorde honom också till bästa jaktmeriterade hane. 🙂

Sen fick vi sitta och titta på när damerna gjorde upp i sina klasser innan det till slut blev dags att runda av i ringen med BIR och BIM. För Devils del slutade med både BIR-Jakt och BIR.

Devil BIR

Devil BIR (och BIR-Jakt) i rasringen

Som avslutning fick vi vara med och ställa en uppfödargrupp där Jösta var med och den blev BIR även den.

Efter detta fick vi vänta i det allt kallare ridhuset. När väl finalerna skulle börja var vi frusna och inte var det många i publiken kvar. För oss var det 3 finaler som gällde, uppfödargrupp, BIS-Jakt och BIS.

Först var det gruppen som skulle in, det gick fint och vi blev BIS.

Direkt efter det var det dags för Devils första final i BIS-Jakt där han slutade som BIS-2.
Sen var det till slut dags för själva BIS-finalen. 6 deltagare ställde upp och domaren för dagen var Kim Bay. Efter att noga ha titta på alla finalhundar tackade han av två men Devil stod minsann fortfarande kvar. Sen placerade fyran och trean och där var ingen Flatcoat där heller. Sen annonserades dags BIS ut och där ville domare minsann ha ett stycke Flatcoated Retriever. BIS BIS BIS! Så himla kul.

Devil BIS

Devil BIS (och BIS-2 Jakt) i finalringen.

Riktigt häftigt att avsluta 2016 med BIS på FRKs adventsutställning och börja 2017 med BIS i Mjölby. 🙂