Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

lör
12
jul '08

Studiebesök i Tvååker

Idag var vi på studiebesök på utställningen i Tvååker. Neo och husse har ju semester från utställningsringen nu efter Neos andra cert. Inte vill vi riskera att ta cert vi inte behöver från någon annan som verkligen har nytta av det.

Vi åkte hemifrån vid 08.15 med planen att vara framme i Tvååker lagom
till bedömningarna började klockan 09.00. Planen höll fint och vi
parkerade bilen strax för 09. Vädret var inte roligt så jag gick in i
förväg för att byta vår defekta bur. Efter ett snabbt besök på Häromi
där burbytet gick smidigt traskade jag bort till ringen för att ställa
bur och sedan hämta hundar och Marie vid bilen.

Konstaterade då lätt chockad att dom redan kommit till unghundsklassen och att det bara var en klass kvar innan det var dags för öppenklassen där jag skulle hjälpa till att ställa hund. Det blev till att lägga benen på ryggen och springa tillbaka till bilen, göra snabbt klädbyte och sedan ännu raskare joggingtur tillbaka till ringen.

Lite lätt svettig var jag tillbaka medans jaktklassen fortfarande höll på. Efter en del dividerande fram och tillbaka beslutade vi att jag skulle hjälpa Birgitta att ställa Shalle.

IMG_4081

Kändes lite ovant att ställa annan hund än jag är van vid men tyckte det gick hyffsat bra i alla fall. Han fick en etta och gick vidare till konkurrensen där det dock tyvärr blev respass denna gång. Men jättefin kritik fick han i alla fall så jag hoppas att Birgitta blev nöjd ändå.

Så Neo fick semester men husse fick svettas lite i sommarvärmen.

Lite bilder från utställning finns i fotoalbumet.


Och till er som fick Maries kaffegottis till dagens utställningsfika kommer här receptet 🙂

3 ägg

3 dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl kokt vatten (vi sa ju att det var rena bantarreceptet 🙂 )

Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör i äggsmeten och häll i vattnet.

Grädda i 180°C i cirka 30 minuter.

Till glasyr (eller fyllning):

125 g smält smör

½ dl socker

3 msk vaniljsocker

2 msk kakao

2 dl vispgrädde

Koka upp allt i en kastrull och låt sjuda under omrörning någon minut. Ställ den så den får kallna en stund(den ska vara tjock men dock något rinnig när man häller den på kakan.)

Gör under tiden, som fyllningen kallnar, MASSA hål i kakan med skaftet av en gaffel eller liknande. Häll sedan lite i taget av fyllningen över kakan och försök med hjälp av en slickepott få ner så mycket som möjligt i hålen.

Låt stå kallt.