Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
11
aug '13

SSK Ronneby

Vår första semestersöndag spenderades med utställning i Ronneby Brunnspark. Utflykten började redan på lördag förmiddag när vi satte oss i bilen för färden åt söder. Efter några stopp på vägen, bland annat ett på utställningsområdet för att ställa upp tältet, gled vi runt 18-tiden in vid vår hyrda stuga. Visade sig vara en urmysig sommarstuga belägen cirka 20 minuter från utställningen.

Eftersom vi hade några rasar i ringen innan det var vår tur blev det lite sovmorgon innan vi behövde åka. Väl på plats var den första utmaningen att ta sig fram till tältet, vi hade blivit rejält inpackade men efter lite trixande var vi på plats i tältet och dagen kunde börja.

Först ut var Devil som gjorde debut i valpklass 2. Han var ensam hane men skött sig utmärkt, eller som domaren skrev i kritiken “Rör sig och visar sig utmärkt”. Han fortsatte sedan att uppföra sig mycket väl i BIR/BIM och blev BIR även denna gång. 🙂

IMG_9678

Sen var det Torkels tur. Det var inte domarens typ av hund alls så det blev bara ett Excellent och inget mer. Riktigt kul dock att domaren uppskattade den fysiska formen och skrev i sin kritik “Visad i stram fin muskelkondition.”

Även Neo var fel typ av hund för domaren. Det blev en tredje-placering i klassen med CK men oplacerad i bästa hane. Även Neo fick beröm för sin kondition. “Visad i enastående muskelkondition.”

Efter bästa hane var det bara till att vänta på att få gå in i finalringen med Devil. Någon i sällskapet passade på att ta en liten Geocaching-relaterad promenad medan vi väntade på final. Då passerades en liten utsiktsplats med utsikt över utställningen.

IMG_5151

Det blev tunnare och tunnare med både tält och folk men till slut ropades det i högtalarna att det var dags för valparna att förhandsbedömmas. Raskt dit för att genomgå domare Rita McCarry-Beatties grundliga undersökning. Imponerande att ta sig den tiden när man har 27 valpar att förhandsgranska. Väl inne i ringen plockade domare först ut 6 hundar som hon vill titta lite närmare på. Devil var kvar bland dessa vilket var riktigt kul. Efter att alla hundar fått röra sig tackade domaren av 2 hundar, hunden framför respektive bakom Devil så det var lite nervöst men han var fortfarande kvar med 4 hundar kvar att placera. Sen annonserades det att på fjärde plats ville domaren se en Flatcoated Retriever på det blev en imponerande BIS-4 av 27 valpar. Dessutom fick vi lovord av domare som tyckte att han var superfin. 🙂

Sen vart det bara att packa ihop vårt lilla camp med ett stort leende på läpparna.

Efter utställningen åkte vi tillbaka till vår stuga för att övernatta en natt till innan hemfärden på måndag förmiddag. Skönt att slippa sätta sig och köra 4.5 timme efter en lång utställningsdag.

Vi passade på att ta lite bilder också innan mörkret föll över Blekinge.

Devil