Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

tis
29
dec '09

Smålandsutflykt

Idag gjorde vi en utflykt till Åsenhöga i Småland för att hälsa på Alexandra och Cristian. Vi hälsade såklart också på Jazza och Torkels syster Märta.

Våra killar är ju inte så tokvana vid att umgås med andra hundar och speciellt inte med tikar så det vara kul att få träna det också. Dom var duktigt nyfikna och hängde tjejerna i hasorna en bra stund innan tösarna tröttnade och sa ifrån på skarpen. Sen var det lugna puckar.

Efter lite fika och tjöt klädde vi på oss och traskade ut i skogen. Snön låg ganska djup så det blev lite svettigt att klampa fram. Efter en stunds traskande stannade vi för att träna lite.

Vi började med att ställa fyra dummies för dirigering i snön och gick sedan lite längre bort för att köra markeringar.

IMG_4000
Torkel’s syster Märta
IMG_4001
Torkel

Vi har ju inte kommit igång med jaktträning med våra killar så det var lite spännande att testa denna gång. Snacka om att bli positivt överraskad. Det funkar jättebra. Det var rejäl fart ut, bra sökarbete och även bra fart in. Avlämningarna var dock inget att skryta om så det får jobba mer på.

Vi körde på med markeringar en bra stund och alla fyra hundarna skötte sig kanonbra.

Som avslutning la vi ut 12 dummies (3 rader med cirka 15 meters mellanrum) för att prova sök också. Även söken funkade fint. Det vara bara på ett par av de yttre som det blev lite kämpigt för dom men till slut var alla dummies inne och vi kunde traska hemåt igen.

På hemvägen stannade vi till och tog en lite gruppbild också.

IMG_4016
Neo, Jazza, Torkel och Märta

Sen käkade vi mumsig middag och umgicks innan vi hoppade in i bilen igen och styrde hemåt.

En kul och intressant dag blev det.

Tack till Alexandra och Cristian för god mat, trevligt sällskap och bra träning.

Fler bilder finns i fotogalleriet.