Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

lör
14
sep '13

SKK Sofiero

Idag var det dags för ny utflykt med utställning som tema. Denna gång var det Sofireo slottspark som var målet. Kanske Sveriges vackraste utställningsomgivning. Vi var ute tidigt då vi vet att det kan vara svårt att få plats för tält om man är ute för sent. Vi landade strax efter 07.30 och stack direkt in och ställde upp tältet, sen kunde vi ta resten i lugn och ro.

Idag var det ju inte speciellt många hundar anmälda så det var inte mycket väntan innan de stora hundarna sklle in i ringen. För Torkels del var det snabbt över, excellent och tvåa i klassen utan CK så var hans dag över. För Neo blev det en tredje plats i klassen med CK och också tredje plats i bästa hane och sen var han färdig för dagen.

Sen blev det lång väntan innan Devil skulle in eftersom dom av någon obegriplig anledning flyttat de fyra valparna till en annan ring och domare.

När det väl drog igång fick Devil möta en annan hanvalp. Devil skötte sig utmärkt och visade upp sig så fint, fick jättefin kritik och vann klassen med HP. Även tikvalpen kunde besegras och därmed hade vi med oss ett BIR och plats i BIS-finalen.

BIR SKK Sofiero

Det blev en nästan tre timmar lång väntan innan det drog igång i finalringen. Devil uppförde sig även här utmärkt, han har verkligen inga bekymmer alls denna lille kille.
Efter förhandsbedömningen fick de 32 valparna springa in i ringen. Väl där plockade domaren ut 9 valpar som han vill se lite mer av och tackade av de övriga. Devil var en av dessa 9 som fick ännu mera ringträning. Men idag blev det tyvärr ingen BIS-placering men vi är supernöjda att ha blivit topp-9 av så många valpar.

Sen var det bara att packa ihop lägret och rulla hemåt igen.