Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
12
aug '12

BIR och Reserv-cert i SKK Ronneby

Idag har vi varit iväg på utställning igen. Denna gång var det vårt första besök i Ronneby och SKK-utställningen där. Lite längre än vi brukar åka men vi ville verkligen ställa här när Börje Johansson skulle döma Flat för första gången på officiell utställning.

Efter fyra timmars bilresa var vi på plats i den vackra parken. Eftersom det inte var så många anmälda bestämde vi oss för att skippa att slå upp tältet eftersom vi inte skulle vara på plats så länge. Ställde upp våra stolar och buren under ett träd i skuggan istället.

Bedömningen i vår ring började en timme senare än alla andra ringar så klockan 10 drog det igång. Men första skulle det vara Portugisisk Vattenhund i ringen innan det blev våran tur. För oss började det med Torkel i öppenklassen som visade sig bestå av fem fina killar. Torkel var riktigt på hugget och visade sig riktigt fint. När domaren gjort sin bedömning och skickat runt oss i konkurrensen visade det sig att han gillade Torkel bäst i klassen. Riktigt riktigt kul!

Sen var det dags för matte och Neo att ge sig in i championklassen som idag var fyra hundar stor. Dessutom fyra riktigt fina om än vädligt olika championhanar. När det väl hade placerats hundar i klassen visade det sig att domaren gillade Neo bäst i fältet så det blev vår andra klassvinst för dagen.

Sen blev det direkt bästa hane. Läget var perfekt för storslam då bara två andra hundar som kunde ta certifikat hade fått CK
varav den ena var tvåan i öppenklass. Tyvärr och så himla snopet började Torkel markera på ena frambenet när vi sprang runt så vi snubblade verkligen på mållinjen denna gång och missade certet. Men Neo gick som tåget och tog hem bästa hane så det blev schysst utdelning för oss ändå, bästa hane och reserv-cert klagar vi inte över.

Det blev en stunds väntan på tikarnas bedömning innan det var dags för BIR/BIM för Neo och matte. Domaren bestämde sig ganska snabbt för att han gillade Neo bäst så vi fick en röd rosett och ett BIR.

Så vi som hade trott att vi snart skulle sitta i bilen igen för att åka hemåt fick nu stanna kvar. Eftersom solen stod allt högre på himlen och det blev varmare så det blev till att smälla upp tältet också och sedan vänta på gruppfinalen. Lång väntan blev det eftersom vi var i näst sista gruppfinalen. Väntan blev tyvärr fruktlös denna gång då vi blev oplacerade i grupp 8.

En lång dag i Ronneby var så över och bara en lång biltur hem återstod. Men man kan ha sämre resultat med sig i bilen på hemvägen så trots sen hemkomst var det med ett leende vi landade hemma.