Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
25
aug '13

SKK Ljungskile

Idag var det dags för helgens andra utställning. Vi förflyttade lite längre söderut från lördagen till Backamo i Ljungskile.Eftersom vi ställt upp tältet redan igår efter Uddevalla-utställningen var det ju inte så mycket att släpa på vilket var gött. Vi var dessutom ute i väldigt god tid så vi fick schysst parkeringsplats och inget knö i vaccinationskontrollen.

Först ut var Devil. Han skötte sig utmärkt även idag men mötte idag övermäktigt motstånd så han fick en andraplats med HP men med fin kritik.

IMG_9423

Nästa klass för oss blev sedan öppenklassen där Torkel hade många motståndare. Totalt 11 hundar i klassen skulle det vara men det kändes jäkligt bra och jag hörde en hel del av kritiken så vi hade gott hopp om bra placering. Placeringen blev också mycket fin, vinst i klassen med många värmande ord i den öppna kritiken.

Direkt efter öppenklassen gick Neo in i championklassen. En konkurrent hade han idag men det visade sig att domaren tyckte bästa om Neo som därmed vann klassen.

I finalen för bästa hane blev det till slut en ren uppgörelse inom kennel Flatterhaft då alla fyra hundar som skulle placeras var från kenneln. Tyvärr passade Torkel i rörelserna ifrån domaren så vi blev placerade som fyra. Bästa hane blev istället Neo med Pluto som tvåa och bärgade därmed certet.

För Neo blev det sedan till att fightas om BIR och motståndare idag blev Bittan och Agnes. Vår domare tyckte dock att det var hanen som var bäst och Neo blev därmed BIR. Så för andra gången blev Neo BIR i Ljungskile och fick starta i gruppfinalen. Förra gången blev det respass direkt men inte denna gång. Han blev utplockad bland de fyra som skulle placeras. Efter mer uppvisning av rörelser annonserades placeringarna i grupp 8 och vinnaren där var minsann en Flatcoated Retriever, dvs BIS-final nästa. 🙂

IMG_9574

BIS-finalen blev 7 hundar stor och efter att domaren känt på hundarna och sett deras rörelser tackade han av 3 stycken, däribland Neo. Visst hade det varit kul med en BIS-placering men vi är supernöjda med att ha tagit oss till finalen. 🙂

Kenneln ställde också upp med en uppfödargrupp där Neo var med. Gruppen blev till slut BIS-2 i finalringen.

IMG_9510