Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
1
mar '09

Ny skön utställningsdag

Idag har vi varit iväg igen. Denna gång var det dags för Neos premiär i Championklassen på SSRK’s utställningen i Moheda.

Det var ju lagom flabbigt att rulla ur sängen strax efter klockan 4 på morgonen och sätta sig i bilen och köra 3 timmar. Men väl på plats är allt det där bortglömt när man får träffa alla goa kompisar.

För oss började det med handlinghjälpen åt Torkels halvbror Frank. Härlig kille och det är inte utan att man känner igen både utseende och temperament. 🙂

Resultat blev en slät etta i unghundsklassen och Frank uppförde sig kanonfint.

IMG_8844

Sen var det dags att hjälpa till i öppenklassen och ge Jessica och Nisse lite assistans. Även Nisse var jättefin och lätt att hantera. Resultatet blev en kanonfin 3:e plats i en STOR öppenklass. Lite snöpligt att vi missade CK men domaren sa att det bara var lite mer päls som fattades. I övrigt gillade hon honom.

Efter öppenklassen var det så dags för Neos debut. Det var ytterligare en champion anmäld men han kom inte så Neo fick härja fritt i ringen. Vi vann klassen och fick fina kommentarer av domaren som tyckte Neo var “en perfekt balans mellan elegans och kraft”. Med dom orden var det lätt att springa in i finalen för bästa hane med förhoppning om bra placering.

Efter att domaren gjort en första översyn av startfältet och några varv runt ringen plockade hon ut de hundar hon ville placera. Vi var en av de fem som plockades ut. Det känns alltid skönt att klara första gallringen. Efter ytterligare lite rörelser var det dags för placeringarna. Efter att nummer fem, fyra och tre placerats var vi fortfarande inte placerade. Spänningen tätnade och när ringsekreteraren annonserade att våran motståndare blivit tvåa kunda vi glädjas åt en första plats i bästa hane.

Det är skitkul men känns fortfarande konstigt att våran lille Neo blivit såpass stor att han kan vinna bästa hane. 🙂

Så nu var det till att kolla in hur kennels alla tikar skötte sig. Och jösses det gick ju mer än väl. Det var klassvinst efter klassvinst för di våre. Så när det började dra ihop sig till finalen för bästa tik såg det väl mer än lovande ut. När till slut domaren placerat alla tikarna kunde vi konstatera att kennel tagit hem första (Tara), tredje & certet (Jazza) och fjärde platsen (Märta).

Så BIR/BIM skulle liksom i Mjölby stå mellan två Flatterhaftare. Även denna gång var det tiken dom fick den finare av de två rosetterna och Neo fick den gröna.

IMG_8933

Efter 1,5 timmes väntan där vi passade på att käka lite var det dags för finalerna. Kenneln var representerad i alla finalerna (utan Avelsgruppen) så det var mycket Flatterhaftare kvar när det drog ihop sig.

När det till slut var dags för finalen för bästa BIM-hund var både Neo och jag laddade. Så vi stormade in i finalringen och körde ut det sista vi hade kvar.

IMG_8982

Domaren jobbade kvickt och efter snabb översyn och ett varv runt ringen började han dela ut rosetter. Först gick den i färgen orange (inte till oss),  sen gick den gröna (inte heller den till oss), sen gick den gula (ingen Flatcoat där heller) och till slut var det dags för domaren att dela ut den röda och den blåa. Efter en liten spänningshöjande paus räckte han fram den röda till oss. Neo återupprepade sin bedrift från Mjölby och blev BIS-BIM även i Moheda. 🙂

IMG_8988

Som sista final för det så dags att hålla tummarna för Jessica och Tara. Våra hejaklappar lyfte fram dom till BIS-4. Stort grattis och bra jobbat.