Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

tor
9
jul '09

Neos första blodgivning

Idag var det dags för Neos premiär som blodgivare. Det är så skönt att komma till veterinären med båda hundarna som är vana vid att andra människor känner på och undersöker dom.

Neo brukar ju vara lugnet själv och så också idag. Han lät sköterskan undersöka honom utan protester. Det var inte heller nåt problem för dom att sätta kanylen och ta blodprov. Sen blev det en lite sederande och killen sov som en stock.

DSC04559

Efter en bra stunds letande hittade dom till slut rätt blodkärl och blodgivningen gick sedan hur smidigt som helst. Vips så var 450 ml blod donerat och förhoppningsvis kommer någon som behöver påfyllning ha glädje av det.

Vi passade också på att ta andra sprutan för rabiesvaccinationen när vi var där. Så nu är det bara att vänta i 4 månader innan blodprov och förhoppningsvis pass så kanske det blir lite utflykt söderut till hösten/vintern.

Om någon är fundersam på blodgivning, hör gärna av er för detta är något som alla som kan verkligen borde göra. Både människor och hundar kan med liten insats göra STOR skillnad för någon annan som behöver hjälpen.