Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
25
nov '07

Kurs kurs kurs

Idag har det varit en riktigt intensiv kursdag.

Vi startade klockan 11 med Neos vardagslydnad. När denna var klar var det meningen att vi skulle fotografera hundarna som gick kursen efter oss (vardagslydnad steg 2). Fast Erling tyckte bestämt att Torkel skulle vara med på denna kurs så vi hoppade med på denna med honom. Efter detta var det dags för Torkels spårkurs.

IMG_6121 Vi startade klockan 11 med Neos vardagslydnad där vi började i paddocken med koppelträning som vanligt. Detta börjar funka riktigt bra för de flesta nu så vi behövde inte nöta det så mycket idag utan kunde hyffsat raskt hoppa till nästa moment vilket var “hundmöte”. Denna övning går helt enkelt ut på att man går mot varandra och hundarna skall gå så nära varandra som möjligt utan att göra några utfall eller visa aggression över huvudtaget. Mycket nyttig övning som man har nytta av vid sina dagliga promenader. Skönt att man kan lite på sin hund och vet att den inte gör utfall mot andra hundar. Detta nötte vi däremot rätt länge idag för det är några hundar i gruppen som behöver enna träning. När väl alla klarade av detta utan problem gjorde vi varsin inkallning innan vi gick upp till skogen för att köra den numera klassiska övningen “Peter i skogen”. Övningen går till så att varje hund släpps lös i skogen där Peter befinner sig (ibland med och ibland utan hund). Så snart hunden möter Peter skall hundägaren på hans kommando kalla in sin hund som då skall springa till husse/matte. Övningen är i stort sett en inkallning fast med lite fler störningsmoment. Alla hundarna klarade denna övning galant trots många ägeras oroliga uppsyn. Den enda hund som vågade sig hela vägen fram till Peter och Torkel var kanske inte helt oväntat Neo. Men det vore väl nästan konstigt om han inte kom fram. Men till slut vände han dock och sprang tillbaka till matte på hennes inkallning.

Kolla på bilder från denna lektion.

  IMG_6350 Efter denna kurs var det meningen att vi skulle fotografera hundarna som gick kursen efter oss (vardagslydnad steg 2). Fast Erling tyckte bestämt att Torkel skulle vara med på denna kurs så vi hoppade med på denna med honom. Han var lite lätt uppstressad efter “Peter i skogen”-övning på kursen innan och dessutom med en stor grupp obekanta hundar var det en liten utmaning att få honom att gå fint i koppel och sitta still på passivitetsövningarna. Sen gick vi slalom med hundarna innan vi rundade av i paddocken med inkallningar. Även denna kurs avslutades uppe i skogen med “Peter i skogen”-övningen. Även här gick det bra även om vi denna gång fick lite fler hundar som kom hela vägen fram och markerade sitt ogillande mot vårt uppdykande i skogen. Titta på bilderna från denna kurs.

 

Efter detta var det dags för Torkels spårkurs. Torkel som varit i gång hela dagen var lite uppspelt när vi gick upp i skogen till kursen med taggade rätt snart ner och när vi väl gick spåret jobbade han kanonfint. Lite bråttom hade han men han jobbade fint, gick bra i spåret och hittade alla markörer. Efter 2-3 spår per hund avslutade vi även denna kurs med “Peter i skogen”-övningen. Fungerade perfekt även för denna grupp.

Så efter mer än 4 timmars kursgående i blött och kallt väder var det rätt skönt att sätta sig i bilen och åka hem.

Behöver vi säga att vi har två riktigt trötta killar hemma hos oss ikväll? 🙂