Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
17
jun '12

Köpenhamnsvinnare 2012

Idag var det dags för vår första utställning utanför Sveriges gränser. Tidig uppgång blev det och vi lämnade hemmet 05.00 med siktet inställt söderut och mot Köpenhamn. Färden gick smärtfritt (med endast ett par smärre felnavigeringar) och vi landade en stund efter 08 och parkerade oss. Körde fuling vid entrén och lyckades smussla in både extra hund och extra person utan att betala extra. Bra start på dagen med andra ord.

Väl inne på den gigantiska sportanläggningen var det bara att smälla upp tält och resten av bohaget. När allt var på plats och hundarna hämtats var klockan i det närmaste 09 och det var dags för show. Det var inte många hundar för oss så det var inte mycket tid för eftertanke utan det var bara att byta om och göra sig redo. Championklassen bestod förutan Neo även megamultisuperduperchampion från Kennel Starworkers och en brun Almanza-hane så det kändes som det kunde bli svårt att vinna klassen.

Vi har förvisso ställt för dagens domare tidigare med mycket bra resultat så chansen kändes det som vi hade. Vi var först i klassen och vi var strax färdigbedömda. När vi väntade på konkurrensklassen passade vi på att titta på motståndet och då kändes det som vi borde kunna ha en chans. Vid konkurrensen skickades vi direkt runt ett varv och väl tillbaka efter det placerade domaren oss direkt i den ordningen vi hade startat vilket gjorde att vi vann championklassen. En underbar underbar överraskning.

Direkt var det till att ställa upp för bästa hane. Runt ett varv och ett par hundar tackades av. Sedan sorterade domaren om oss och ställde öppenklass-vinnaren först och Neo som nummer två och vi skickades runt igen. Tänkte att nu j*****r skall vi springa oss uppåt i resultatlistan. Efter varvet och uppställningen tittade domaren på öppenklasshanen och Neo, efter en liten stunds tittande fram och tillbaka pekade hon på oss och bad oss att byta plats med öppenklasshunden och räckte fram handen och sa “You’re number ONE!”.  Därmed blev Neo Bästa Hane och Köpenhamnsvinnare 2012. Dessutom fick vi vårt första CACIB. Enda smolken i glädjebägaren är ju såklart att vi inte har jaktmeriten och därför inte kunde ta det danska certet. Men vi är f*n så nöjda ändå.

BIR/BIM gick tyvärr som vanligt och vi inkasserade ytterligare ett BIM. Men inget ont som inte för något gott med sig. Vi kunde i alla fall åka hem tidigt och det visade sig vara tur det för precis när vi packade in oss i bilen öppnade sig himlen och regnet vräkte ner.

Så en underbar utflykt till Danmark blev det denna söndag! 🙂