Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
8
feb '09

Galen dag i Mjölby

Söndagen den 8:e februari i herrens år 2009 blev en mycket minnesvärd dag.

Dagen började tidigt. Vi trillade ur sängen strax efter 04.00 med planen att sitta i bilen vid 5-tiden. Vi är tydligen obotliga tidsoptimister så trots att vi förberedde det mesta redan på lördagskvällen lyckades vi inte komma iväg förrän 05.20.

Färden höll dock på att få ett abrupt slut redan efter 20 minuter då däcken släppte kontakten med asfalten helt i en kurva. Med några centimeter till godo lyckades vi dock undvika besök i diket och kunde fortsätta. Pust!

Motorvägen upp var i bedrövligt skick så det gick inte fort men eftersom vi inte skulle ställa direkt vid ankomst fick det helt enkelt ta den tid det tog. Efter lite slirande och några planingar var vi till slut framme i Mjölby Ridhus 08.30.

Väl framme fick vi reda på att starten skjutits fram en halvtimme för att ge alla en chans att komma fram i tid.

När väl det hela drog igång började vi med att hjälpa Marie med Calvin. En härlig liten krabat med massor med sprall i benen. Han var mycket nyfiken på allt spännande i ridhuset så jag tog med mig honom runt så han fick se och lukta sig runt. Efter en stund dämpade han ner sig rejält och sen i ringen var han jätteduktig och klarade sin premiär galant. Det räckte till en andra plats med HP.

Eftersom valparna gick i annan ring än resten av flattarna så blev det lite snabba ryck mellan ringarna. Fick kasta mig in i Neos öppenklass efter att ha visat Calvin för att sedan hoppa tillbaka till valpringen för konkurrens. Snurren gjorde att jag inte riktigt kändes som första uppvisningen av Neo blev så bra som jag skulle vilja men efter valp-konkurrensen samlade vi ihop oss för att göra en rejäl uppvisning när det var dags för Neos individuella bedömning. Det kändes också mycket bättre denna gång fast jag blev lite tveksam när jag hörde domarens kritik. Det vart lite blandad kompott så det kändes som det kunde gå hursom helst. Vi fick i alla fall rött band och gick vidare till konkurrens.

Väl i konkurresen var det många hundar kvar så det var lite spännade att se vad som skulle hända. Domaren valde att tacka några med en gång innan vi fick springa runt ringen. Ytterligare några avtackades och så var vi bara fem stycken kvar och vi var fortfarande kvar. Häftigt!

Dags igen för springa vänstervarv och efter detta varvet placerade domaren reserven och fyran. Vi var fortfarande med i leken. Ett varv till och trean placerades och nu var det bara vi och Karin med Diesel kvar. Nu visste vi jag i alla fall att Flatterhaft skulle vinna öppenklassen. Till slut skickade domaren runt oss igen och sedan vill hon se oss fram och tillbaka tillsammans. När vi kom tillbaka placerade hon oss som ETTA!!! Hur häftigt som helst. På 3 öppenklass-starter har vi nu placerat oss 1a, 3a och 1a. Helt galet! 🙂

Så med en rosa CK-rosett i handen lämnade vi ringen för att vänta på att åter få ge oss in i den samma i bästa hane. Det gick ganska fort och det var snart dags att ge sig in i hetluften igen. Det var ganska många hannar som tagit sig till finalen men vi lyckades springa lite i ringen innan domaren började plocka bort hundar ur ringen. När hon väl plockat ut fem stycken var vi fortfarande med. 🙂

Lite mera springande och domaren placerade raskt reserven, fyran och trean. Vi var fortfarande inte placerade och den andra hunden som inte var placerad var en av champion-hanarna så redan nu visste vi vad som just hänt. Efter ytterligare lite rörelser bestämde sig domaren för att bästa hane skulle bli NEO!!!!! Så inte nog att det blev CERT och därmed Svensk Utställningschampion så blev vi dessutom bästa hane. Hur häftigt som helst.

IMG_8449

Omfattande kramkalas utbröt och det var många som gratulerade oss. Tusen tack för alla kramar och grattis.

Nu var det inte utan att man var lite tom och utmattade. Vi fick dock fortsätta att njuta. Även bäste tik blev ju Annelis Pippi så Anneli och jag fick mötas i BIR/BIM och var Pippi helt enkelt “Simply the best” och blev BIR. Neo blev dock jättestolt över sin nya fina BIM-rosett.

Sedan var det raskt dags att visa upp kennels uppfödargrupp som idag bestod av :

* Diesel (Flatterhaft Movie Star)

* Neo (Flatterhaft New Year Resolution)

* Pippi (Flatterhaft Simply The Best)

* Ulla (Flatterhaft Formula Fox)

Och efter som vi hade ångan uppe som lyckades vi plocka hem bästa uppfödargrupp också med HP.

IMG_8463

Nu blev det dock ett par timmars paus medans vi alla väntade på att samtliga ringar skulle bli klara. Så vi passade på att äta lite varm mat och shoppa lite innan finalerna drog igång.

Först ut av oss Flatterhaftare var Neo som skulle upp i “Bästa BIM”-finalen. Där fick vi möta en golden och en tollare. Hastigt och lustigt stod vi återigen på den röda platsen och var däremed “Bäst BIM-hund”. Jösses!

IMG_8468

Sen var det dags för våran uppfödargrupp att ge sig in i finalen och se på tusan om det inte gick vägen också i finalen för våran grupp. BIS-uppfödargrupp gick alltså till kennel Flatterhaft.

Sen var det ju bara BIS-finalen kvar. Spänningen var olidlig när det till slut bara var en golden och en flat kvar att placera. Och när domaren annonserade att BIS denna dag blev en Flatcoated Retriever bröt stort jubel ut i ridhuset.

Snacka om att Flatterhaft tog storslam idag för vad sägs om detta:

* båda certen

* en Svensk Utställningschampion

* bästa hane (BIM)

* bästa tik (BIR)

* bästa BIM-hund (eller BIS-BIM som en del kallar det)

* BIS-uppfödargrupp

* BIS

Vi fick med oss en rejäl laddning priser också för dagens besvär.

IMG_8501