Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
27
jul '08

Flatterhaft Årsträff

I helgen har vi varit på vår kennels årsträff. Ett seriöst ambiöst projekt är det. I år var det 104 hundar anmälda och trots ett par sena återbud var det massor med hundar och människor på plats för att tävla, träffas och ha kul.

Det hela drog i gång i lördags klockan 08.00 med frukost. Efter frukost var det dags för genomgång av helgens händelser och regler mm.

IMG_4145

Därefter blev det skönsång från Karin som sjöng nationalsången så vi alla fick fuktiga ögon. Nationalsången avslutades med den sedvanliga Gammel Dansen (på Flathult heter den så) som sveptes och avnjöts innan det var dags för start av dagens jaktövningar.

Vi hade inga direkta planer för jaktrutorna utan tänkte mest prova på det som kändes rimligt att klara av. Vi har ju trots allt inte kommit speciellt långt med våran träning,

Vi började med att köra enkelmarkering på nybörjarnivå vilket båda hundarna klarade bra. Lite taskiga avlämningar gav dock lite poängavdrag. Efter det gick vidare till en dirigeringsruta vilket kändes lite knas eftersom vi inte tränat dirigering någonting men tänkte “va tusan är vi ändå här kan vi ju lika gärna prova, det värsta som kan hända är ju att vi får 0 poäng”. Började med Neo som stack rakt ut, plockade dummy och kom tillbaka med den (släppte den dock på vägen så lite avdrag här också). Torkel drog det första han gjorde och yrade runt som en tok i skogen en stund innan jag fick ordning på honom men när han väl var tillbaka och skickade ut honom på dirigeringen funkade det dock helt ok.

När vi ändå kört en dirigering bestämde vi oss för att prova en till. Denna var dock lite knivigare och det funkade inte alls. Neo överraskar dock en hel del under arbetet, han har bestämt börjat förstå att visselpipan använder husse när han vill mig nåt. 🙂

Efter dessa tre stationer var det dags för oss att fixa dagens lunch. Det tog rejält med tid att rulla skinka i fina rullar och lägga upp fint på plåtfat. När lunchbestyret var klart märkte vi lätt chockade att tiden gått oerhört fort och att vi inte hade så jäkla mycket tid kvar innan dagens tävling skulle avslutas. Så raskt ut i skogen med killarna igen. Tre stycken sökövningar tänkte vi prova. Torkel ballade ur totalt på närsöket och då avbröt vi och bestämde oss för att han var färdig för dagen. Neo däremot imponerade stort på söken. Vi har inte tränat någonting men han plockade in 9 av 15 på närsöket och 4 stycket på det stora (och svåra) söket. Gosedjuretsöket gick hyffsat också fast han var mycket konfunderad över vad han hittade i skogen. Han trodde inte riktigt på att det var sånt han skulle hämta men efter en hel del övertalning kom han in med några stycken av dom i alla fall.

Totalt sett var insatsen med Torkel precis som förväntat. Vi har inte stadga nog på honom för att lyckas bättre. Neos prestation var dock mycket över vad vi trodde han klarade av.

Eftersom vi skulle in till Ullevi och avnjuta musikaliska underverk av och med Iron Maiden var vi tvugna att lämna Flathult innan jakttävlingen var helt klar. Innan avfärd hjälpte vi dock till att räkna samman resultatet av alla dagens insatser för att ta fram de 6 finalisterna. När detta var klart lämnade vi årsträffen för andra äventyr.

Lördagskvällen var grym. Iron Maiden på ett kokande Ullevi var nåt utöver det vanliga. Det blev dock sent innan vi kom i säng (01.30) så det var riktigt jobbigt när klockan ringde 06.00 på söndagsmorgonen. Det var bara att bita ihop och rulla upp till Flathult igen för söndagens utställning. Det var brutalt varmt redan klockan 8 på morgonen och dagen blev mycket riktigt svettig.

För vår del skulle vi ställa båda killarna för första gången sen förra årsträffen. Neo var först ut. Han kändes ganska seg vilket är fullt naturligt i dagens värme. Han ställde dock upp sig jättefint med svajande fin svans och allt. Insatsen räckte till andra plats (och precis utpetade från placeringarna i bästa hane).

IMG_4226

För Torkels del blev det som förväntat. Han tycker verkligen inte om detta med utställning. Allt är intressantare än att hjälpa husse visa upp honom på bästa sätt så det blev respass i konkurrensen.

IMG_4247

Jag fick också hjälpa till och ställa en massa andra hundar så idag har jag fått rejält med ringträning i värmen. Lyckades dock inte lyfta fram någon av hundarna till de ädlaste placeringarna men jag hoppas att jag alla blev belåtna ändå.

Dagens uppvisning stod Anna för där hon klätt upp Ryding (Flatterhaft Miss Universum) i kjol och tiara. Hoppas att Jonas blev nöjd. 🙂

IMG_4256

Så nu är lång helg till ända. Det är jättekul att träffa så många goa människor även om man inte hinner socialisera så mycket som man skulle vilja.

Stort grattis till alla er som lyckades prestera fina resultat. Speciellt grattis till Carola med Kajsa till Flatterhaftmästerskapet och till Jessica med Tara för BISet.

Bilder och resultat hittar ni i menyn till vänster.

Så här trött kan man vara efter en årsträff.

IMG_4431

Bilder från årsträffen finns i fotogalleriet.