Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

mån
27
jul '15

Flatterhaft Årsträff 2015

Så var då årets kennelträff över för denna gång. Alltid kul att träffa många underbara människor som man delar intresse med och att få se så många vackra och duktiga hundar.

För vår del blev det resultatmässigt lite blandad kompott. Neo startade första stationen på WT med att nolla en dirigering, inte direkt den starten vi ville ha men resten av stationerna gick bra så på det hela taget får vi vara nöjda.

Även Devil hade svårt för dirigeringarna denna dag men löste resten på ett bra sätt. Den “lilla” hund är helt underbar att se i arbete. Att en så stor hund kan ta sig fram i terrängen med sån fart och ändå med stor stil är rätt häftigt att se.

Sist ut för oss blev det också start för lille Tage-mannen. Han löste dirigeringarna kanonfint och eftersom det är det enda han är tränad på så kändes det kanon att det funkade. Vattenmarkeringen gick som väntat inte alls, simskolan är ju inte färdig för honom än, så där blev det noll poäng. Markeringsjobbet gick över förväntan med tanke på att vi aldrig kastat en dummy åt honom. Han löste uppgiften även om han hade mycket helium i rumpan.

Våra slutpoäng räckte till en finalplats för Tage men då finalen skulle gå på vatten och Tage inte riktigt är bekväm i vatten än tackade vi nej till finalplatsen till förmån för någon som är mer tam i vatten.

Det blev till att sitta i kanot istället till publikens stora nöje.

Lördagen bjöd ju annars på perfekt hundväder men sämre människoväder. Spöregn i stort sett hela dagen och när vi var klara var så gott som samtliga klädselplagg dyngsura. Tur att vi hade ombyte med så vi kunde äta den grillade kvällsmaten i torra kläder.

Söndagens utställning bjöd på nästan likadant väder även om regnmängden inte var riktigt lika stor som på lördagen. Förutom våra egna hundar fick vi även förtroendet att ställa en hela massa andra små godsaker i ringen. Mycket trevligt och lärorikt.

Först ut för oss var liten Jösta som gjorde sin första utställning. Det skötte han och matte hur bra som helst, såg ut som han inte gjort annat. Belöningen blev klassvinst och BIR-valp. Riktigt häftig liten valp detta. 🙂

Näst på tur var det Tage som skulle göra comeback i ringen efter långt uppehåll. En andraplats blev det för honom slagen av brorsan Puck.

Devilinen hade inte mycket konkurrens i championklassen då han var enda hansvampen i startfältet. Men trots det spelade han ut hela registret och visade upp sig på bästa sätt. Han är förbannat härlig att se både i rörelse och stående.

Sist ut för oss blev gammelgubben Neo som sin vana trogen showade loss i ringen. Han verkligen älskar att visa upp sig. Som tack för det vann han klassen även om motståndet var tufft, många fina veteraner finns det i kenneln.

När så alla klasserna var klara vart det dags att utse bästa hane och bästa tik. För oss blev det en BHKL-placering men den blev av bästa sort då Devil blev bästa hane i mycket hård konkurrens med Earnie där det såg ovisst ut ändå i kaklet.

Finalerna avslutade dagen och där blev Neo BIR-Veteran och Devil BIM.

Efter att ha packat ihop våra saker fick vi till slut en sen lunch bestående av nygrillade hamburgare, sällan har väl mat smakat så gott. 🙂

Efter utedass-städning och en del tjöt bar det till slut av hemåt.
Stort tack till alla årsträffare för ännu en kul kennelträff!