Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
28
jul '13

Flatterhaft årsträff

Kennels årsträff blev för våran del en tredagarstillställning. Vi hade ju ansvar för närsöket på jaktstigen så vi startade våra hundar på fredagen.
Med tanke på hur mycket vi tränat (eller inte) sedan förra året gick det oförskämt bra för oss. Torkel satte till exempel ett linjetag vid vatten som om han aldrig gjort annat vilket ju är långt från sanningen (vi har inte tränat det alls). Neo gjorde markeringsarbete så att vi fick gåshud. Devil fick testa på lite också men han är ju så ung och otränad så det var mest på skoj.

Torkel avslutade hela kalaset med att knalla som en kung på vattenarbetet och så var vi vips kandidat till Knallens VP igen.

Lördagen började bra med hyffsat väder och många kul hundar på vår station. Fast många hade problem då stationen var lite mer utmanade än vad som kanske en del tränat för. Närsök med små oranga dummisar välgömda gjorde utslag i poängskörden. En stund in på dagen öppnade sig himlen och regnet öste ner till ljudet av rejäla åskknallar. Inte helt optimalt för skogslekar. Dessutom visade det sig snart att “regnkläderna” inte riktigt höll måttet och vi vart rejält blöta. Lite tur dock att temperaturen var hyffsat hög ändå och att regnet till slut slutade och ersattes av solsken.

När det till slut var dags för prisutdelningen visade det sig att Torkel & husse fick Knalles VP hem igen. Det vart tydligen ingen som visade så stor arbetslust så dom gått ur hand. Nåja, det bjuder vi på. 🙂

Söndagen var som vanligt utställningsdagen och först ut var Devil som blev bästa hanvalp och sedan BIM-valp. För Torkel gick det också bra, han vann öppenklassen och fick härlig öppenkritik av vår domare. Neo blev tvåa i championklassen men fick beröm för sin muskelkondition. I bästa hane fick vi en hund placerad idag och det var för ovanlighetens skull Torkel. Och att det blev första platsen och därmed bästa hane vart ju verkligen inte fy skam. 🙂

Till slut skulle dagen rundas av och dagens snyggaste hund skulle utses. Torkel mot Freja var kanske på förhand inte de hundar vi hade väntat oss skulle göra upp om detta. Efter att ha sprungit runt ett par varv räckte domaren fram den röda BIR/BIS-rosetten till Torkel & husse. Helt overkligt och så otroligt roligt.

Torkel BIR/BIS

Torkel Med Snorkel fick därmed vandringspriset “Drop Dead Gorgeous”. 🙂