Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
27
apr '08

Flatshow Västra

Idag har vi varit på Flatshow som gick på Tånga Hed. Det visade sig bli i det närmaste perfekta förhållande för utomhusutställning. Lagom varmt och molnigt men kanske lite för mycket vind vilket gjorde att man blir lite småfrusen mot slutet av dagen.

Vi drog hemifrån ganska så prick 07.30 och kom fram till Tånga Hed strax efter 08.30. Skönt att vara ute i lagom god tid som man i lugn och ro hann rasta killarna, hämtar nummerlapp och köpa program. Och så hälsa på Flatterhaft-kompisarna så klart vilket alltid är lika roligt.

Efter inte allt för lång väntan var det dags för oss att göra entré i ringen. Idag var vi 4 hundar i unghundsklassen som kom till start. Förutom att Neo verkar lite trög i rörelserna gick det bra för oss. Fast det var såklart rörelserna domaren gick på denna gång så vi hamnade på 2:a plats med HP men fick jättefin kritik vilket var kul.

Välbyggd unghane av bra typ. Vackert huvud och uttryck. Bra hals, rygg och kors. Bra benstomme med goda vinklar både fram och bak. Rör sig utmärkt. Bra pälskvalité. Välpresenterad.

IMG_0248

Eftersom vi fick HP fick vi ju också stanna kvar och tävla vidare i bästa hane. Där fick vi dock respass ganska så omgående så det blev till att roa sig på annat sätt resten av dagen.

Vi hade ju bubblat lite löst om huruvida vi skulle sätta ihop en grupp till uppfödarklassen också och till slut beslutade vi oss för att göra så. Så det blev till att plocka ut 4 fina hundar till våran grupp.

Efter lite dividerande bestämde vi oss för att dagens grupp skulle bestå av följande

  • Flatterhaft Mr President (Nixon)
  • Flatterhaft New Year Resulotion (Neo)
  • Flatterhaft Novaline (Låva)
  • Flatterhaft Moni Maker (Scilla)

Vi testade och ställde upp gruppen och tyckte allt att det såg bra ut.

Efter lång väntan (kändes som en evighet nästan) var det så äntligen dags att ställa gruppen. Ytterligare en grupp anmälde sitt intresse. Efter uppställande och ett varv runt ringen för vardera grupp bestämde sig domaren för att våran grupp var dagens bästa.

Domarens omdöme blev “En flott grupp från 4:a olika komb., typlika gällande uttryck, rörelser och bra pälskvalité. Grattis till en fin grupp!“.

IMG_0291

Så efter en lång dag satte vi oss i bilen för färd hemmåt. Trots att det molnigt hela dagen brännde det gott i ansiktet så lite nya fräcknar fick vi som bonus. 🙂

Klockan 19.30 var det sedan ridå ner för samtliga herrar hemma hos oss.