Polaroid Photo

Bilder från FlatFnatt

FlatFnatt

En flat-familjs liv och äventyr

sön
29
jun '08

Borås gav 2:a certet

Idag tog oss utställningsturnén till Borås. Det var en bil med många trötta resenärer som lämnade hemmet en stund efter 7 på morgonen. Helgens festival på Metaltown kanske inte var bästa uppladdning ur sömnhänseende men det var det värt. Mycket skön musik fick vi njuta av (avslutande In Flames på hemmaplan är svårt att toppa t.ex.)

Det blev en liten annorlunda utställningsdag denna gång eftersom matte ryckte in som internat/kennelhjälp så husse och Neo fick klara sig själva.

Det visade sig att vi var ute i väldigt god tid. Vi trodde alla att bedömningen skulle börja 09.00 men se det gjorde den inte. 10.00 var det som gällde så det blev till att fika och slappa en stund innan det var dags att jobba.

Det kändes väldigt avslappnat idag och det var skönt att börja bedömingen. Neo kändes alerterare än på länge och det kändes som det mesta klaffade bra. Jag hörde inte ett dugg vad domaren sa (vaxpropp är inte att leka med) men vi fick rött band så det blev konkurrensklass för oss också. Väl där tittade domaren på oss en stund. Klämde igenom alla hundarna igen och skickade sedan ut oss på en varv runt ringen. När vi kom tillbaka och ställde upp oss kom domaren fram till oss och bad oss ställa oss längst fram. En placering som vi fick behålla hela vägen in i kaklet. 1-1 med CK blev belöningen för våran arbetsinsats.

Sedan blev det ganska lång väntan innan det var dags för final i bästa hane. Det blev en ganska omstädig och snurrig historia som vi inte riktigt blev kloka på någon av oss. Men till slut hade domaren plockat ut 5 hundar (vi var med i sällskapet), hon började sedan placera oss (vi blev t.ex. uppflyttade från 5:e till 4:e plats), sedan fick hon för sig att hon nog skulle ha med en hund till så resten av fältet fick springa ett varv till innan ännu en hund fick göra oss andra sällskap.

Neo i Borås 2008

Nu hade i alla fall jag tappat pejlingen på vad som var kvar i fältet. När det var dags för de sista placeringarna stod vi på 4:e plats (precis efter certet). Vi fick nu springa igen och när vi väl kom tillbaka pekade domaren på oss och flyttade fram oss ett steg till och vi blev därmed 3:e bästa hane och fick vårt andra cert. 🙂 🙂 🙂

Stort tack för gratulationerna!!!!

Det börjar som smått sjunka in nu vad vi lyckats med idag.

Neo